vendelaasplund.blo.gg -

18:11:00 |

Min första alldeles egna häst.


VARDAGSLIVET


Det finns saker som inte sker. En torsdag när jag står i Claras box får jag ett samtal och orden går nästan inte att ta in. Frågan om jag vill. Nästan som en sekvens från en film. Sagolikt och samtidigt så självklart. Det går. Allt går vägen. Det flyger. Och det är overkligt. Livet behöver sina sagor. Jag står som ägare till en häst. Drömmen blev sann. Kontrakt som signeras. Och lyckan går inte att beskriva med ord. Den finaste presenten jag någonsin kunnat få. Livet har växlat upp. Och orden tar slut. Tack. Jag är evigt tacksam. 

 

Hon är min, Chausette Polo är min egen. Min första alldeles egna häst.

 

 

Sagan som började för flera år sedan. Första gången jag träffade Linda Heed, träffade jag också Clara samt Ann som är uppfödare samt ägare fram tills idag. Vi var på tävling i Sundbyholm och jag provjobbade för min elevplats under sommaren. Clara vann sin klass och jag fick mitt sommarjobb. En dag som visat sig vara startskottet för resten av mitt liv. Att jag sedan skulle flytta med Stall Heed till Malmö i början av 2017 anade jag inte då. Ännu mindre att jag skulle stå som ägare till Clara två år senare. Men så blev det.

 

Jag flyttade till Malmö och när jag fick jobb på Hoppcentrum hos Eamon Hickey ställde jag frågan om Ann hade någon unghäst till mig. Det fick jag, först en och kort därpå ytterligare en och nu en tredje. När hösten kom och Clara inte blivit dräktig ställde jag ytterligare en fråga, fanns det någon chans att jag kunde få rida? Och det fick jag. I början av november anlände lastbilen från Frankrike och jag var lyckligast på jorden.

 

Och efter det har ribban höjts. Jag har aldrig tidigare suttit på en bättre häst. Clara är magisk och hon hoppar till månen. Allting känns enkelt. Jag älskar henne. Mitt livs bästa häst och läromästare. Hela min framtid. Och mitt där. Bland träningar, planering av tävlingssäsong och eufori över verkligheten kom frågan. Vill du stå som ägare. Livet har en tendens att förvåna. Jag förundras och fascineras. För det är såna saker som inte sker. Det händer bara inte. Fram tills nu. Allt har lönat sig. Jag har fått en häst i present. Och inte vilken häst som helst. Hon är min. Min egen.

 

Chausette Polo är min.
Min första egna häst.

Och ingenting är längre omöjligt.


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: