vendelaasplund.blo.gg -

20:46:00 |

Svårare än så är det inte


VARDAGSLIVET

 
Clara lär mig allt hon kan 
 
 
Kulan
 
 
Nettan gräver sig ut ur hagen
 
 
Gullråttorna
 
 
Idag vaknade jag av mig själv 05:20, ett bra tecken på att jag älskar mitt liv. En extra kul vecka väntar, tävlingsdebut för året och jag är mer än lycklig. Hästarna känns väldigt fina och våren verkar vara på ingång. Jag skulle kunna spendera dygnets alla timmar i stallet med hästarna. Hästlivet när det är som bäst.
 
Nettan ska hoppa i Åstorp på fredagen, eventuellt både Clara och Nettan på lördagen om det går att efteranmäla och andan faller på. Det återstår att se. Annars väntar en hel vår av tävlingar för vår del. Kulan får stanna hemma ett par månader till, men även hon är på hugget och verkar älska att vara igång igen. I början av mars ska jag sätta igång Inessa igen, det ska bli så himla roligt! Jag har verkligen längtat. 
 
"Mår hästarna bra och presterar på tävling får du behålla dom. Svårare än så är det inte"

19:57:57 |

Att förälska sig i en vardag där jorden snurrar runt hästar


VARDAGSLIVET

 
 
 
Det var visst alla hjärtans dag idag. Men vem märker av det när livet levs i en bubbla av hästar och åter hästar. I strävan mot en förhoppningsvis lysande framtid. Min framtid. Jag är lyckligt lottad. För jag behöver aldrig fundera på vart jag ska. Snarare hur jag ska ta mig dit. Eller, kanske inte fundera alls? Livet har en tendens att leda mig till rätt plats vid rätt tidpunkt. Genom beslut som blev rätt och beslut som blev fel. Dörrar som stängs och öppnas om vartannat. 
 
Att förälska sig i en vardag där jorden snurrar runt hästar och ridsport. Blandningen av att fundera över hur det kommer kännas att rida Falsterbo, söka praktikplats under semestern hos Steve Guerdat eller hur jag ska fira när Volvo köper häst en till mig. Ett naivt synsätt som skapar hopp i en annars grå förutsättningslös värld. Fast beslutsam om att allt gå vägen bara jag jobbar tillräckligt smart och är ambitiös nog. För om inte jag tror på det, vem ska då göra det? 
 
Go right ahead, go right ahead.
Go, go, go, go right ahead.
 

21:06:00 |

Med en förhoppningsvis lysande framtiden i sikte


VARDAGSLIVET

 
Jag har aldrig känt mig så liten som jag gör just nu. En ny definition av mentalt knäckt, och det är en underdrift. Dramatiskt men samtidigt skrattretande sant. Jag försöker lära mig att jobba med hästar, en väg utan slutdestination och en, vad det verkar bli, livslång process. Det är inte längre svårt, utan obegripligt på alla plan. Om det var enkelt skulle väl alla lyckas. Eller?

 

Med en förhoppningsvis lysande framtiden i sikte. Och fram tills dess, en fortsatt älskad vardag bland orealistiska drömmar som knappt går att ta på och ett dygn vars timmar förblir för få.