vendelaasplund.blo.gg -

22:31:21 |

2018-09-28


VARDAGSLIVET

 
Fredagar spenderas bäst bland hoppträningar, treåringar och drömmar om att få behålla lovande unghästar upp i åren. Det blir kanske så. Ett liv som slukas upp av hästar och ridsport. En väldigt egen bubbla som åtminstone jag aldrig vill kliva ut ur. Det är som att alltid leva ett steg utanför verkligheten. Medan omvärlden upptäcker livet som unga vuxna kryper jag djupare in i ett introvert hästliv där en inbillad illusion av att Hoppcentrum är det enda stället på jorden faktiskt är sanningen. 
 
Min mamma frågade om vi skulle fira jul i slutet av november, för i december är jag iväg och tränar med mina hästar. Det är sen gammalt. Att jag bara rider. Eller kanske nytt. Det är ett påhitt. Hästlivet är ett påhitt. Högt älskat, genomvidrigt och oersättligt. Lördagskvällen som spenderades på tävling i ösregn och måndagsmorgnar som kantas av energiska unghästar som sätter balansen på prov. 
 
Med världens sämsta tålamod och en evinnerlig strävan efter att hitta känslan i ridningen så fortgår det. Påhittet. Kärleken till hästarna som aldrig sinar och vetskapen om att inget ersätter den här livsstilen. 
 
"Rom byggdes inte på en dag och Rom växer fortfarande"

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: