vendelaasplund.blo.gg -

09:52:00 |

2018-09-09


VARDAGSLIVET

 
Det är söndagsmorgon och jag sitter i soffan omringad av ett duntäcke med en kaffekopp i handen skrivandes på mina framtidsdrömmar. Att åka upp till min familj en gång per månad är perfekt. Ett avbrott i vardagen och en tredagars vila för mina hästar. Det gör dom gott och mig likaså. Det får mig att inse gång på gång hur otroligt förälskad jag är i mitt liv. Kvällar med bubbel och skratt i all ära, men jag saknar mina hästar i samma sekund jag kliver utanför stallet.
 
Igår träffade jag Lisa (Hippolog på Strömsholm) för middag. En hektisk vardag och det faktum att vi numera bor 50 mil ifrån varandra skapar glapp i den förut täta i kontakten. Vi pratar alltid häst från första sekund tills vi motvilligt skiljs åt och sätter diskussionerna kring forskningsstudier om underlag och benlindor på paus. Vi är så nördiga. Vi har båda varsin 2,5 åring i stallet och bara det skapar en stark dialog om åren som komma skall. Treårstest, långa vilor och en stark längtan efter att få startsignal på hästarnas första tävlingar. Det är alltid intressant att lyssna på hur Flyingemodellen är utformad och används av eleverna. Vi strävar mot samma mål men träningen kring våra unghästar är utformade kring två helt olika system. 
 
För mig är det viktigt att aldrig stänga dörren och se blint på min egen kunskap. Jag har otroligt många i min närhet jag kan lära och inspireras av. En av mina hästägare har ridit Grand Prix. En annan har fött upp många bra hästar. Att få träna omringad av duktiga människor är lyx i överflöd. Det finns kunskap att hämta i varje hörn, hur mycket jag vill lära mig är endast upp till mig och jag älskar det. Pusselbitarna som läggs en efter en och skapar konturerna av en framtid. 
 
Reflekterar lite extra över hur tacksam jag är för mitt liv,
dricker fyra koppar kaffe och fortsätter längta hem. Snart måndag.

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: