vendelaasplund.blo.gg -

21:11:00 |

2018-09-06


VARDAGSLIVET

 
Välkommen till torsdagsversionen av mitt liv. Jag befinner mig aningen motvilligt på ett tåg mot Västerås för tre dagars ledighet. Om jag inte hade bokat biljetter i förtid hade jag gladeligen skippat den här resan för att istället vara hemma och rida. En del av mig älskar att resa i flertalet timmar, det är en av få gånger jag kan finna ro och avsätta tid för planering/skrivande/målsättning. Annars lever jag lätt med gasen i botten mentalt och glömmer av struktureringsbiten som blir viktig för mig i vardagen för att jag inte ska glömma av grundläggande bitar.
 
Jag drömmer vidare om vad den här hösten kan erbjuda. Jag har en känsla av att en händelserik tid är på ingång. Jag har löst licens för Skyrup Country Club och för mig som i stort sätt aldrig tävlat är lyckan total. Äntligen har jag fått en utbildad häst i form av Nettan, som jag kan lära mig enormt mycket av och framförallt få behålla under en längre period. Tänk att exakt allting i livet föll på plats nästan löjligt bra. Så jäkla lyckligt lottad. 
 
Jag kommer ihåg när jag var sjutton år och tyckte jag var ball med följande resonemang; "Det är så roligt att forma en häst från grunden", åh!!! Vafan. Att ingen gav mig en smäll eller åtminstone drog ner mig på jorden. Jag menar 1. Jag kunde absolut ingenting, och 2. Jag är nu fem år äldre med snäppet mer kunskap och min största önskan är numera att få rida väl utbildade hästar som kan lära mig och låta mig göra misstag - för att jag sedan ska försöka lära unghästarna. 
 
Missförstå mig rätt, jag älskar att rida unghäst men om valet stod mellan en äldre rutinerad häst eller en orörd treåring hade det inte varit ett svårt beslut. Nu rider jag visserligen väldigt gröna hästar på daglig bas och får därmed min beskärda del av lyckan (och galenskaperna) som unghästar tillför i livet. Men ändå. Lite väl högmodigt tankesätt tidigare i livet. Barn ska inte lära barn. Att jag som sjuttonåring skulle "forma mina egna hästar", det är bara skrattretande och patetiskt. Vilket skämt. Med facit i hand blir åtminstone jag klokare med åren. 

Kommentarer
Postat av: Linnéa

Åh vad spännande med tävlingarna! Lycka till 😀

Svar: Håller tummarna, tack!!! :-)))
Vendela Asplund

2018-09-07 @ 20:05:28
URL: http://nouw.com/linneabenjaminsson
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: