vendelaasplund.blo.gg -

20:59:00 |

2018-10-20


VARDAGSLIVET

 

Söndag och sista dagen av en ledig helg. A litte bit of a mysdag. Frukost på konditori, världscupen och en lugnare dag för hästarna. Idag provade jag att rida mina hästar med hjälp av en gogh inspänning. En av mina hästägare har ridit höga klasser i dressyr och vi hade ett intressant samtal igår kring att hjälpa hästarna med formen med olika hjälpmedel där just en gogh kom på tal. Förra sommaren både red och hoppade jag ’min’ dåvarande hingst på för att hjälpa honom med formen, bygga rätt muskler och slippa underhalsen men inte använt den sedan dess. Med facit i hand upplevde jag det som ett bra hjälpmedel just idag. 

 

Ingenting består och allt är ständigt i rörelse. Speciellt mina vanor och rutiner. Och utvecklingen framförallt. Det går upp och ner från dag till dag. Just nu är det en mix av allt. Under en period red jag fram i repgrimma näst intill varje dag. En annan lindade jag alltid frambenen men aldrig bak. En tredje var jag manisk med att linda benen på natten och täcka på dom mitt i sommaren. Jag har ingen given uppväxt kring hästar och därav kommer det naturligt att jag alltid försöker göra mitt bästa för att finna kunskap i varje vrå. Ridning är svårt och jag försöker ständigt bli bättre.

 

En gemensam aspekt för alla som vill lära sig rida är vi alla kommer till en punkt då vi inser att vi inte kan ett smack. Den punkten har jag kommit till nu. Eller rättare sagt, den punkten har jag levt i det senaste året. Även om det lätt kan kännas jobbigt att leva med vetskapen om att jag har absolut inte en aning om vad jag håller på med är det ändå först nu i livet jag är som mest öppen för allt. Ena veckan rider jag i repgrimma och nästa med hjälp av en inspänning. Jag tror och hoppas att med hjälp av ett ödmjukt synsätt på ny kunskap gynnar mig i längden. 

 


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: