vendelaasplund.blo.gg -

21:13:00 |

2018-10-16


VARDAGSLIVET

 
Inessa förblir prinsessan i stallet. Vi brukar skoja om att hon egentligen vill bo på Östermalm och spendera dagarna på Sturehof. Om självständighet var en punkt för bedömning hade hon stått som solklar vinnare i alla tävlingar. Störst ego och mest humor. Det kommer bli tomt i stallet utan henne under viloperioden.

 

Inessa har alltid varit otroligt ’snäll’ i den bemärkelsen att hon aldrig har skenat, haft sadeltvång eller blivit särskilt skrämd. Det som jag upplevt som svåra har varit att först hitta framåtbjudningen, sedan mixen av bjudning och driv bakifrån utan att bara springa framåt. Det är en konst i sig att få stona med sig och inte emot. Det har varit väldigt lärorikt att göra allt från grunden med hjälp av Eamon. Även om jag ’rider/rider in’ väldigt mycket treåringar överlag är det väldigt kul att resultatet blir fint när hästarna står under mitt ansvar. Allt tack vare att jag har tillgång till superbra hjälp på daglig bas.

 

Nu är det inte många dagar kvar av Inessas första träningsperiod. I början på nästnästa vecka kommer jag släppa henne på lösdriften och ta upp träningen kommande år närmare treårstestet. Som tur är har jag gångavstånd från stallet till lösdriften och kan hälsa på henne när jag vill. Jag längtar redan efter att få rida henne som treåring. Det har varit otroligt roligt att få chansen att rida in henne och vara med på resan från start. Fortsättning följer. Tacksamt nog får jag en ny häst redan andra veckan i november som är nära släkt med Inessa. Men det är en annan historia..


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: