vendelaasplund.blo.gg -

21:08:00 |

2018-11-06


VARDAGSLIVET

 
Just nu har jag en ganska skavig period. Det går bra men det behöver gå snäppet bättre för att jag ska snudda vid nöjd. Kort och gott så rider jag inte tillräckligt bra än. Det enkla svaret på frågan.  Eller, att definiera bra är för diffust men det behöver bli bättre. Jag behöver bli bättre. Eller nej. Jag vill ju bli bättre!! Såklart.

 

Det är en röd tråd genom alla mina hästar, ett glapp som inte riktigt vill ta sig och jag får inte snurr på det. Och jag längtar, och jobbar ständigt, på att komma dit. Fram till en destination av lite mer flyt. Det efterlängtade flytet brukar dyka upp i slutet på slitiga perioder. Jag har en känsla av att något väntar runt hörnet.

 
 
För min och Nettans del pågår ett livslång experimenterande med bett. Lite väl dramatiskt beskrivet kanske. Det är inte skrik och panik. Men jag skulle vilja hitta ett bett som fungerar för oss tillsammans. Efter avslutad hoppning idag fick jag följande råd; “Det här bettet var ingen hitt, du får rida på ett hackamore så det blir bra”, kort och gott. En lösning tills vidare. Eller vad vet jag, det kanske inte alls är en bra idé. Det återstår att se imorgon. Bettet jag provade idag gav inte en önskvärd känsla.
 

 

En måndag och en tisdag är förbi, en ny vecka är i rullning. Jag är fortfarande lyrisk över hästarna i stallet och vardagen som skapats. Även om dagarna rullar på i samma mönster är det fantastiskt roligt. Jag lär mig rida Nettan bättre för var dag som går, Dias utveckling faller på plats och Clara sätts sakta men säkert igång. Därav transportsträckan mot framtiden. Hela gänget inkluderat. Dia ska som sagt säljas. Resterande hästar hoppas jag få behålla inför kommande år. 

 

Att varje dag jobba mot något större. Aldrig bli nöjd eller bekväm. Hela tiden vilja mer. Dygnet runt. Året om. En lång uppbyggnad av drömlivet samtidigt som resan dit är en ren ynnest. Jag lyssnade på en intervju där personen i fråga oftast kände sig på en skala 7 av 10, eftersom ”livet inte är en poplåt, det är fyllt av mörka inslag också”. Men det stämmer ju inte. Om det är något livet är så är det en poplåt. Mörka inslag eller ej. Och livet får 12 av 10.


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: