vendelaasplund.blo.gg -

22:01:00 |

2018-11-02


VARDAGSLIVET

 
I stort sett varje kväll spenderas på samma sätt. Mina hästar står i gången, äter från en stor höhög medan jag lindar benen, oljar hovar och ryktar. Min hovslagare frågade mig om jag har ett socialt liv..? Jag vet inte om Nettan och Dia räknas in, men jag älskar verkligen att pyssla med mina hästar.
 
 
Igår släppte vi ut Inessa (Coupe de Coeur-Landlord) på lösdriften för några månader av semester. En enorm gräshage, följt av skog och sedan en ligghall. Drömsemestern för unghästar med spring i benen. Som väntat var hon helt ointresserad av kompisarna i hagen och sprang iväg på egna äventyr. Självständigheten personifierad i hästformat. Inessa i ett nötskal. Jag längtar redan efter att få sätta igång henne som treåring. Inhoppning och treårstest. Det kommer bli ett roligt år!
 
 
Och dagens stora höjdpunkt, i form av ett sms med texten; “På söndag ca lunchtid kommer vi med ett sto från Frankrike till er. Vänligen berkräfta”, åh!!!!! Till mig!!!!!!! Mig!!!!!! 

 

Om jag fram tills nu alltid prioriterat mina hästar framför allt i livet kommer jag fortsätta göra det i en högre grad från och med nu. En sekreterare ringde mig från sjukhuset i Västerås och frågade om jag har möjlighet att komma tisdagen den... varpå jag svarar “Jag kan bara komma fredagen 23 november”, utan kompromisser, och hon svarar “pluggar du på annan ort?”, responsen blev något i stil med “Nej men jag rider. Ganska mycket. I, eh, Falkenberg”

 

Kort och gott. Snälla och rara som dom är, skulle jag få en tid på mitt utsatta datum eftersom jag vägrar åka ifrån mina hästar samt mitt jobb mer än en dag i onödan. Envisheten lönsar sig. 

 
 
Och nudå. Det tråkigaste av allt; helg. Vilket påhitt. Låt vardagen pågå i en oänlighet utan avbrott. För mig som inte (än) tävlar om helgerna består det av en longeringsdag samt en vilodag för mina hästar. En smärre dystopi i mina ögon. I helgen är jag ledig lördag och jobbar på söndag.

 

Lördagens simpla to-do består av följande;
- Beställ träns
- Beställ täcken
- Fakturera

 

Jag har ständigt en romantiserad bild av mina få helt lediga dagar som alltid känns otroligt härlig under regniga dagar. Eller när jag vaknar en vardag och ska mocka stallet i bitande kyla. Jag brukar tänka på hur jag ska sova ut länge, nästan inpå kvällen och sedan äta frukost i timmar innan jag bläddrar i ett modemagasin och förälskar mig i höstens trender. Men, nej. Det händer aldrig. Hur det däremot brukar utspela sig; Jag vaknar skittidigt, blir näst intill alltid förkyld, är irriterad vid första sekunden jag öppnar ögonen för att jag inte har ett fullbokat schema eller många hästar att rida. Och ja. Sedan fortlöper det i samma mönster. Irritation över bristande rutiner, långsamma timmar och evigheter tristess.

 

Låt helgen börja. Så söndagen kommer snabbare. Och framtiden kan börja. 


Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: