vendelaasplund.blo.gg -

21:49:00 |

2018-05-29


VARDAGSLIVET

 
Tisdagens höjdpunkt: En ny häst! Idag anlände ytterligare en häst till mig, Duc Z e. Diamant de Semilly - Clinton I, en 3,5 åring som ska stå för utbildning samt försäljning. Efter många timmar på lastbil från hela vägen från Norrland var säkerligen en box, mat och välkomstpussar på sin plats. Han verkade trivas och tog allt nytt med största möjliga lugn. Det ska bli spännande att börja jobba med honom imorgon. Lycklig, tacksam och smått chockad över livet.
 

Jag fick ett nytt bett till Louie och ett efterlängtat remontträns i födelsedagspresent, det satt som en smäck och gav fint resultat. Nu har jag äntligen två träns, behöver bara ett till par tyglar så är det komplett. Jag kommer behöva köpa på mig lite fler saker nu. Förhoppningsvis blir det ett litet överskott av pengar efter räkningar, hyra, boxar, foder och fruktansvärt tråkiga saker så som stolpar till hagar för exempel. Jag har tänkt att börja spara till en ny sadel. Om ett antal månader bör jag ha råd med en finare begagnad, om jag fortfarande är inne på samma spår då vill säga. Tror dock det kommer behövas. Men vill behålla min Prestige till inridningshästar, den är redan repad och ytterst välanvänd.
 
 
Louie har steppat upp ytterligare några steg och börjar bli riktigt ridbar. Allt faller på plats, bit efter bit och det känns faktiskt lätt. Eamon har hjälpt mig att tömköra honom innan jag suttit upp och det ger magiska resultat. Jag är så otroligt tacksam för all hjälp jag får. Tänk att det räckte med att placera oss både i rätt sammanhang för att allt det svåra skulle bli löjligt enkelt. Här stannar jag. Ett bra tag. Gärna flera år. Just ordet år klingar så fint när varje dag känns relevant och utvecklande. Det är aldrig jobbigt att gå upp och alltid kul att komma till stallet på morgonen. 
 
Mini-semester med bubbel, dansgolv och lyxiga middagar känns lamt jämfört med en vardag fylld av unghästar. Tre dagar var absolut max. Jag längtade tillbaka i samma sekund som tåget lämnade perrongenEn släkting till mig frågade hoppfullt "om jag såg ett slut på det här med hästarna", eftersom jag börjat plugga, men nej. Jag håller hårt i hästarna och lär troligtvis göra det åtminstone ett par år till och kortvariga besök en gång om året lär inte utökas.
 
Nu ska jag skriva klart min inläming om kalkylering och intäcktsökningEn av frågeställningarna löd, "konsten att tjäna pengar", undrar om jag kan applicera min lösning på hästbranschen..? Nästa vecka skriver jag min sista inläming och sedan är jag i mål. Mitt livs bästa ekonomiska samt tidsmässiga investering. I framtiden vill jag även läsa PR på Berghs men fram tills dess ska jag klämma in ekonomikurser och njuta av att sova på nätterna istället för att plugga. 
 

Kommentarer
Postat av: emma

kul med en ny häst :D

2018-05-29 @ 22:00:56
URL: http://nouw.se/islycka
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: