vendelaasplund.blo.gg -

21:49:00 |

2018-05-29


VARDAGSLIVET

 
Tisdagens höjdpunkt: En ny häst! Idag anlände ytterligare en häst till mig, Duc Z e. Diamant de Semilly - Clinton I, en 3,5 åring som ska stå för utbildning samt försäljning. Efter många timmar på lastbil från hela vägen från Norrland var säkerligen en box, mat och välkomstpussar på sin plats. Han verkade trivas och tog allt nytt med största möjliga lugn. Det ska bli spännande att börja jobba med honom imorgon. Lycklig, tacksam och smått chockad över livet.
 

Jag fick ett nytt bett till Louie och ett efterlängtat remontträns i födelsedagspresent, det satt som en smäck och gav fint resultat. Nu har jag äntligen två träns, behöver bara ett till par tyglar så är det komplett. Jag kommer behöva köpa på mig lite fler saker nu. Förhoppningsvis blir det ett litet överskott av pengar efter räkningar, hyra, boxar, foder och fruktansvärt tråkiga saker så som stolpar till hagar för exempel. Jag har tänkt att börja spara till en ny sadel. Om ett antal månader bör jag ha råd med en finare begagnad, om jag fortfarande är inne på samma spår då vill säga. Tror dock det kommer behövas. Men vill behålla min Prestige till inridningshästar, den är redan repad och ytterst välanvänd.
 
 
Louie har steppat upp ytterligare några steg och börjar bli riktigt ridbar. Allt faller på plats, bit efter bit och det känns faktiskt lätt. Eamon har hjälpt mig att tömköra honom innan jag suttit upp och det ger magiska resultat. Jag är så otroligt tacksam för all hjälp jag får. Tänk att det räckte med att placera oss både i rätt sammanhang för att allt det svåra skulle bli löjligt enkelt. Här stannar jag. Ett bra tag. Gärna flera år. Just ordet år klingar så fint när varje dag känns relevant och utvecklande. Det är aldrig jobbigt att gå upp och alltid kul att komma till stallet på morgonen. 
 
Mini-semester med bubbel, dansgolv och lyxiga middagar känns lamt jämfört med en vardag fylld av unghästar. Tre dagar var absolut max. Jag längtade tillbaka i samma sekund som tåget lämnade perrongenEn släkting till mig frågade hoppfullt "om jag såg ett slut på det här med hästarna", eftersom jag börjat plugga, men nej. Jag håller hårt i hästarna och lär troligtvis göra det åtminstone ett par år till och kortvariga besök en gång om året lär inte utökas.
 
Nu ska jag skriva klart min inläming om kalkylering och intäcktsökningEn av frågeställningarna löd, "konsten att tjäna pengar", undrar om jag kan applicera min lösning på hästbranschen..? Nästa vecka skriver jag min sista inläming och sedan är jag i mål. Mitt livs bästa ekonomiska samt tidsmässiga investering. I framtiden vill jag även läsa PR på Berghs men fram tills dess ska jag klämma in ekonomikurser och njuta av att sova på nätterna istället för att plugga. 
 

20:59:00 |

Med hjärtat i en ask och en strävan efter att försöka förstå.


VARDAGSLIVET

 
På ett tåg. Alldeles för stora solglasögon signerade Gucci täcker mörka ringar under ögonen som berättar historier om hur livet gått i rusningstrafik. Precis om tåget. Falkenberg. Göteborg. Västerås. 1,2,3,4 och slutligen 5te timmen. Efter det, tillbaka där livet en gång började. Krama om mina småsyskon och dricka bubbel med mina vänner nätterna igenom. Hälsa på ponnyer som reds in och kapslade in mitt tonårshjärta i en ask. Ponnyer som blev startskottet för ett liv som levts med unghästar som definitionen av lycka. Med hjärtat i en ask och en strävan efter att försöka förstå.
 

22:08:00 |

En krokig väg mot en efterlängtad slutpunkt


VARDAGSLIVET

 
 
Allt är som vanligt här. Det är väldigt intensivt, lärorikt och utmanande. Det ställs höga krav på mig och jag utvecklas på daglig bas. Inget daltande. Det känns oerhört lyxigt att vardagen som jag har önskat mig under de senaste månaderna nu är min vardag. En krokig väg mot en efterlängtad slutpunkt. Definiera lyckan; Om kvällarna längtar jag till dagen därpå. Och under helgerna känns måndagarna alltid för långt bort. Jag jobbar inte. Jag bara lär mig och ler.
 
Vi har bra rutiner och dagarna flyter på mer än smidigt. Hästliv när det är som bäst. Göra stall. Släppa ut. Jobba hästar. Andas. Äta lunch. Jobba hästar. Kvällsfodra. Pussa på en gosig mule. Klippa en tilltuffsad man. Se och lära. Skratta lite. Skratta mycket. Skratta ännu mer. Känna hopplöshet. Vilja gråta lite. Framsteg. Bakslag. Precision. Noggranhet. Ställa frågor. Andas. Stressa. Håll ett flow. Anteckna. Inspireras. Spring. Stretcha. Andas igen. Typ. 
 
Kort och gott; drömliv