vendelaasplund.blo.gg -

18:45:54 |

Utbildningen som tillvaron kring hästar ger är oersättlig.


VARDAGSLIVET

 
 
En liten loppa som blev svettig från topp till tå efter dagens pass. 
 
 
Jag har haft mina ridskor i ynka fem månader, snacka om att det blir till en förbrukningsvara suck
 
 
Solen skiner i Ätran och fredagskänslan är på topp. Hästarna har varit fina, det kändes riktigt kul att träna idag! Mina ridskor har dock spruckit och jag försökte dra ihop dom provisoriskt med chaps och sporrar över. Nu har både mina ridskor och ridstövar gått sönder och troligtvis blir det dyrare att laga än att köpa nytt. Har jag lite tur vinner jag på lotto och om inte får jag köpa tejp och dra ihop dom tills vidare. Och nu till en fredagstanke kring hästjobb....
 
Under morgonen diskuterade vi hur svårt det är att hitta bra anställda till stall/ridjobb eftersom att fler har problem med att anställda. Överlag känns det som att väldigt många tråkigt nog förväntar sig livet serverat på silversked. Med risk för att låta elak blir jag har ganska chockad när det ploppar upp meningar som; ”Jag vill inte göra slitjobbet jag ska bara rida”. Visserligen finns det inget rätt eller fel, men jag skulle bli förskräckt om mina barn resonerade så ohyfsat. Mina chefer/tränare/kollegor har uppfostrat mig bra på den biten och jag har inga problem med att ligga i och se ödmjukt på slitjobb som skapar möjligheter. Att Linda skurade en boxvägg på julafton har satt sina spår, haha. 
 
Mina icke-hästvänner anser att jobba med hästar är synonymt med att begrava livslusten och krypa ner i helvetet. Jag kan visserligen förstå dom, liksom; Jag jobbar dygnet runt för hästkärlek, utveckling och några tusenlappar”, ingen logik alls för en normalt funtad människa. Om jag i framtiden dammar av mitt sunda förnuft och byter inriktning i livet är jag övertygad om att mina år bland hästar och hårt arbetande ryttare kommer ha format mig till en person som är attraktiv ur rekryteringsperspektiv. Utbildningen som tillvaron kring hästar ger är oersättlig. Förvalta den väl. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anita

Härligt :D

2018-03-17 @ 07:53:03
URL: http://siliiins.blogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: