vendelaasplund.blo.gg -

13:24:20 |

Torsdagstankar


VARDAGSLIVET

 
Spricker av kärlek till unghästarna. Jag kommer behöva skaffa mig en egen skara och stalla upp i Västerås när det vankas mediakarriär i Stockholm i framtiden. Annars kommer mitt hjärta gå i tusen bitar???
 
 
Jag är löjligt medveten (bra självkritisk egenskap, tror jag?) om hur lite jag egentligen kan om utbildning av unghästar, träning av tävlingshästar och allt som faller under begreppet ridning. I dagsläget känner jag mig påtagligt handfallen inför den här sporten. Det är en hel vetenskap. Jag tror att det osmartaste man kan göra som hästmänniska överlag är att se sig själv som fullärd eller 'tillräckligt kunnig' inom sitt område. Jag tänker att det måste stänga en hel del dörrar inför intressanta och utvecklande infallsvinklar? Att medvetet begränsa sig känns trångsynt och jag försöker ständigt utveckla mig själv med olika medel och knep även om det i sin tur innebär en hel del extrajobb och långa dagar. 
 
"Vendela, om någon säger att du inte kan något. Då försöker du igen, och igen, tills du klarar av det." 
Snällt, fint och peppande. Välbehövligt i trötta vinterdagar som dessa. Övertänkar lätt livet och mig själv. 
 
Mina dagar hos Eamon har steppat upp min kunskap rejält. Allt jag får lära mig, betrakta och ständigt vara en del av. Det är lärorikt på en helt ny nivå. Saker jag aldrig ägnat en tanke åt är nu självklara. Ett nytt tänk kring inridning börjar ta form och jag utvecklas ständigt. Att ta fram trygga hästar är något jag behöver bli duktig på. Det är häftigt. Jag ska bli bra på det här och tillslut kanske jag vågar drömma om en skicklighet som nu inte existerar på långa vägar. Men helt plötsligt kan jag rida in hästar med en helt annan förmåga. Allt från småsaker i hanteringen till att jag vips kan studsa upp på hästarna själv utan konstigheter - och jag tror att allt grundar sig i att jag känner mig tryggare. 
 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: