vendelaasplund.blo.gg -

21:35:00 |

Mer jobb och mer rutin


VARDAGSLIVET

 
♥ ♥ ♥
 
 
Jag har precis kommit in från stallet och klockan är 15:47. Jag känner mest; Vad ska jag göra resten av dagen..? (Behövde inte tänka på det länge, somnade och vaknade nyss). Tur att jag börjar plugga nästa vecka samt får två hästar inom kort, annars börjar jag nog klättra på väggarna. Jag lär mig så mycket av att vara här därför kändes det extra kul att kunna ta hit två hästar som jag tror är väldigt olika. Jag hoppas att det blir ett bra komplement till treåringarna som står i stallet med en fyra respektive sexåring. Mer jobb men också mer kunskap och rutin. 
 
Idag har jag jobbat mestadels av hästarna själv utan hjälp, nyttigt och helt otroligt jävla svårtDet är ett helt nytt system att lära in och detaljer jag aldrig ens reflekterat över är grundläggande. Att hitta känslan är en konst. Det finns inget recept att följa. Unghästar är unghästar och jag måste lära mig att bli mer kvick i tanken och reaktionssnabb. Jag kan inte låta bli att skratta lite åt att jag tränas som hästarna, med samma tankesätt och disciplin liksom haha. Igår när jag jag går för att hämta ett spö hör jag, "Vendela du måste ha mer energi i steget när du går", skrattade så mycket inombords och knatade på med en extra växel. Och ja, jag känner mig lite som en vilsen grön treåring ibland, eller rätt ofta för den delen. Men jag lär mig och blir bättre succesivt. Så glad över den här chansen. 
 
Det är betydligt enklare när Eamon står bredvid och vägleder mig. Långt ifrån enkelt men betydligt lättare att få till allt. Såklart. Jag tror att man måste vara här för att förstå vidden av hur metodiskt hästarna jobbas. Jag är fortfarande helt imponerad av allt. Idag snurrade tusen frågetecken i mitt huvud. Ska jag fråga om mer? Vara mjukare? Tuffare? När ska jag backa av och ge eftergift? Men det är exakt som vi pratade om imorse: Jag behöver jobba på känslan. I det långa loppet är det lönlöst för mig att ha en person som håller mig i handen och guidar mig igenom vartenda steg i utbildningen av hästarna. Hur som helst. Dag två av tjugosex har passerat och jag stormtrivs. Tack livet. 
 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: