vendelaasplund.blo.gg -

20:00:00 |

Hästar när det är som bäst


VARDAGSLIVET

 
Fredagstanke; Igår diskuterade vi kring att eventuellt hitta på något för att kunna bekosta en resa till Spanien med hästarna nästa år. Hippson gick nämligen ut med en artikel att det "bara" kostar 25.000 för en månads tävling per häst med resan inkluderad. Då spånade vi såklart hej vilt kring det. Såklart vi vill åka!! Och då återstod bara frågeställningen kring... vem ska bekosta kalaset?? Lottovinst? Ett arv? Spara ihop (av vad, haha..? Vi jobbar med hästar på heltid och äter luft för att ha råd med livet) därav föll valet på en kriminell verksamhet, men hallå.. Spanien!!! Så värt det ;-)
 
 
Jag har blivit superkär i en av hästarna som jag red idag ↑ Tror han är tre år gammal e. Balou du Rouet. Om jag inte missminner mig helt vill säga. Överväger att smuggla med honom till Skåne. Det är så faschinerande att känna hur skolade hästarna är i ett system. Även om dom är bebisar på den grönaste nivån går dom på plats bättre än många av dom äldre hästar jag suttit på och lyckas jag rida med rätt tajming blir känslan magisk. Jag börjar lägga märke till små detaljer, jag kan se hur hästarna jobbar med nya ögon och förståelsen växer för varje dag som går.
 
En vecka har redan passerat, bara tre veckor kvar. Fy alltså. Tiden går för fort!! Troligtvis har jag lyckats hitta på en lösning för att kunna spendera några dagar här per månad i även framtiden. Hoppas på det, annars kommer jag gråta floder. Skåmt å sido, men jag vill verkligen fortsätta vara här kontinuerligt. Nu kan jag sitta upp på hästarna utan pall med en enkel studs, nästa steg är att lära mig att sitta upp utan sadelgjord, allt för att vara så smidig som möjligt. Puh. Det händer grejer hela tiden och jag har aldrig tidigare upplevt att jag förbättras så mycket under så kort tid. 
 
Imorgon är jag egentligen ledig, men jag planerar att gå upp strax innan sju för att morgonfodra och sedan mocka så mycket jag hinner innan jag har lovat att följa med och hjälpa till på tävling. Under eftermiddagen ska jag jobba tre hästar och förhoppningsvis även hinna få hit dom två som ska stå hos mig. Nu går jag på högvarv igen, på gott och ont, är så extremt fylld av energi och kan jobba dygnet runt om så krävs. Hästar och livet när det är som bäst. 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: