vendelaasplund.blo.gg -

21:09:00 |

2018-03-20


VARDAGSLIVET

 
Alltså wow!! Jag har verkligen saknat Skåne. 
 
 
Utsikten från min nya lägenhet ↑, tänk när jag kliver upp på morgonen och möts av Calubet som kikar ut genom fönstret. Nog för att jag har haft nära till stallet förut och bott på gård under en längre tid men att kliva utanför ytterdörren och kunna pussa hästarna godmorgon tar förstapriset med hästlängder. Livet
 
 
Jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle fastna helt för Eamons system och vilja vara där på heltid. För några veckor sedan började jag fundera på det lite löst och på söndag är jag på plats. Tänk hur allt formar sig.
 
 
Igår kväll körde jag till Skåne, första stoppet var Calubets ägare för fika och en pratstund. Sedan körde jag vidare till Sjöbo och lämnade av i princip alla mina saker och stannade över natten. Jag fick inte igång elementet och det slutade med att jag var tvungen att krypa ner under duntäcket och sedan lägga hästarnas utetäcken över för att inte frysa ihjäl, antar att det bara är hästmänniskor som löser saker på det sättet..Gick upp strax innan sex och körde raka vägen till Falkenberg. Nu har jag precis landat hemma efter ett minst sagt intensivt dygn och ska djupandas genom kvällen.
 
Tänk att jag ska få bo i Falkenberg under en månads tid, alltså blir lycklig ända in i själen av bara tanken. Jag lär mig enormt mycket under endast en dag hos Eamon, tänk då efter en månad. Lyckan. Perfekt att mellanlanda där och fylla på kunskapsbanken innan nya utmaningar väntar runt hörnet. Det är ett väl genomarbetat system som inte går att lära sig på fyra veckor men jag kommer absolut ha större förståelse för allt kring unghästarna och betydligt mer kompetens. Idag har jag jobbat fem helt olika hästar som lärt mig på olika vis och för första gången kunde jag känna att jag fick lite kläm på det hela. Jag håller fast i lovorden om att enkelheten och tajmingen kommer med rutinen.
 
Det är så intressant att få kunskap kring hur jag kan jobba unghästarna från marken med hjälp av mitt kroppsspråk för att hjälpa om att komma på plats med kroppen och framförallt vikten av att dom jobbar korrekt. Det ligger en tanke bakom varje steg och inget sker utan plan. Mitt sätt att vara på kring hästarna har korrigerats och förbättrats, allt ifrån hur jag andas till hur jag väljer att tillrättavisa oundvikliga snedsteg. Mitt nördiga hästhjärta slår bakåtvolter och från och med måndag är det här min nya temporära vardag!!! Det kommer bli lärorikt. 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: