vendelaasplund.blo.gg -

18:50:05 |

2018-03-05


VARDAGSLIVET

 
Mutade Jocke till att stå stilla under skoningen ↑ 
Sedan en tid tillbaka är det en ny hovslagare här och jag tycker det är stor skillnad på hästarnas hovar, markant skillnad, verkligen jätteroligt. Jag som älskar att få ta del av sånt, allt som ligger bakom prestationer och framgång är spännande. Jag menar, det är ju något som gör att dom som är bäst faktiskt är bäst och valet av hovslagare bör vara en stor pusselbit..? Hur som helst; Jätteintressant att lyssna på tillvägagångssätt och metoder vid skoning. 
 
 
Försökte ta en söt bild på mig och Pica, fick med halva ansiktet och en kramgo liten häst.
 
 
Dagens stjärna i vanlig ordning. Det är så kul att rida på henne!!! Favoritbebisen just nu. 
 
 
Måndagar innebär Peter-träningar och det är alltid lika kul att börja med bra hjälp både från marken och att rida igenom hästarna. Motivationen är alltid på topp efter lärorika träningstimmar även om det innebär att dagen går i ett. Nu har jag svårt att hålla motivationen hela veckorna när det inte går att rida ut och näst intill jämt är snöstorm. Antar att dom flesta som har häst har ett snarlikt problem just nu..? Men för första gången på länge kan jag jobba sju dagar i veckan utan det problem. Jag blir faktiskt inte alls trött vilket är en lättnad. Förut när jag gjorde det blev jag lätt omotiverad, nu är det snarare tvärt om. Vardagen är så himla kul nu och det är väl troligtvis därför. 
 
Idag började jag med Tintin, alltid lika kul att träna tillsammans med honom. Jag tyckte att jag fick lite väl mycket obefogat beröm och ville inte alls nöja mig. Det fick jag äta upp när vi höjde upp och jag fick rida på trixiga linjer. Det är så svårt att rida. Men överlag kändes det bra, jag har bra koll på formen och han känns väldigt fin. Daylight var duktig som alltid, nu kan hon till och med vända snett igenom i galopp. Tänk vad lycklig man blir över små framsteg med unghästarna. Jag tror (inbillar mig kanske) att hon tycker det är kul att hänga med mig. Hon får busa och stöka runt lite och verkar ha rätt skoj tillsammans med mig. Pica testade mitt tålamod idag och efter lite tjat fick jag Peter att sitta upp på henne, det var skönt att spana från marken hur jag kan lösa problemen som uppstår. 
 
Inflik; La precis på luren efter ett kul samtal om att jag blivit bättre på att vara "orädd" om mina hästar, mindre hysterisk kanske är ett bättre ordval. Jag har varit extremt dålig på att rida ut fram tills i år. Nu vill jag utnyttja skogen och backarna så mycket jag bara kan. Gärna tre till fyra dagar per vecka. För ett ett par månader sedan släppte jag absolut inte ut i hagen om det var minsta lilla lera/regn/ojämt och täckade på dom något extremt (typ 150 gram i juli) och givetvis hade 5-åringen nattlindor varje natt. Troligtvis själpte det mer än vad det hjälpte. Porslinsmetoden ;-) När jag hade två ungponnyer  förut gick hela min värld under om dom hade ett dammkorn på kroppen när jag skulle rida, jag kunde stå och rykta på dom till 23:00 på kvällen om det behövdes, utan att överdriva. Hade även permanent hovlack förjämnan, helt utan anledning bara att jag ville ha skimmrande hovar. Haha så töntig... 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: