vendelaasplund.blo.gg -

22:38:00 |

Min första godkända hingst som går i avel


VARDAGSLIVET

 
Tintin var super idag! Snurrade vidare på gårdagens röda tråd. På ena långsidan la jag ut tre bommar med 1,30 emellan - tre cavaletti med 1,20 emellan - tre bommar med 1,30 emellan. På kortsidorna gick jag in på en volt och puttade ut bakdelen i en framdelsvändning. På andra långsidan bad jag om en svag tvärning. Använde mig av den övningen som grund genom hela passet i olika gångarter. Lösgjord, reglerbar med ett elastiskt steg. Superkul!
 
 
Minns när jag önskade mig snö! Aldrig igen! Imorgon kommer jag (typ) brodda alla hästar och tillverka egna snösulor. Jag går bara inte in i ridhuset en dag till. Nere hos bebishästarna är dock underlaget bättre med snön och jag kunde longera idag utan problem, men dom äldre hästarna kan knappt gå ut till hagarna för att det är så halt. 
 
 
Gullis är lika söt och lika snäll som vanligt ↑, Jocke är nyklippt och snygg men sätter min konsekventa sida på prov varje dag. När han gör rätt får han beröm som om det gällde ett OS-guld, och när han gör fel, ja då är det fel. Jag har fått plocka fram en helt ny nivå av envishet i mig själv, och lite extra tuffhet, men så kul det är att få rida honom varje dag och jäklar vad han hoppar!!! Wow wow. Längtar efter att komma ut och tävla på honom senare i vår. 
 
 
Den jävla snön vägrar försvinna annars har det varit en toppendag och hästarna har varit stjärnor. Det är lätt att mocka boxar och släpa fram bommar dagar som dessa. Jag måste verkligen nypa mig i armen varje dag för att påminna mig själv om att det här är verklighet. Det var inte länge sedan jag drömde om en vardag fylld av ridning, träning och utbildning av unghästar. Hallå liksom!! Hur hamnade lilla jag här..? Vips så gick allt vägen bara sådär.
 
Och hörrni, nu kommer den, jag har fått en ny ungponny!! Stings Testarossa anlände i fredags. En godkänd hingst *2012, ägs av Susanne Gustavsson, Lillemons Stuteri. Vilken fantastisk individ. Jag hade extremt höga krav på att hästen jag skulle ta med mig hit måste vara löjligt snäll, sansad och kunna gå med andra hästar, annars måste den åka hem, och allt det fick jag i min första godkända hingst som går i avel. Faktum är att Gullis (som jag kallar honom) är en av dom hästar jag haft med absolut bäst temperament. Genomsnäll på alla sätt och vis och han vill alltid kela när jag kommer in i boxen. Vilken tillgång i ponnyaveln. Nu ska vi smyga igång sakta utan press och lära känna varandra i lugn och ro. Alltså åh, nu får jag ha en fot kvar i ponnyvärlden exakt som jag önskade. Så lycklig ♥
 
Under kvällen har jag ägnat lite tid åt att sätta mig in i treårstesterna, det är något jag aldrig gjort förut men ett av utbildningsmålen för våren. En bra möjlighet för mig att få råd kring vidareutbildningen av kunniga människor och en check inför sommarvilan. Skrattade dock åt uppmaningen; "Allt deltagande i SWB sanktionerad bedömning sker på egen risk. Alla deltagare rekommenderas teckna egen olycksfallsförsäkring" :-))) 
 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: