vendelaasplund.blo.gg -

18:44:00 |

Första träningarna


VARDAGSLIVET

 
Enkla bomövningar som gav strålande resultat och Pika som tyckte katten passade bra som mellis. 
 
 
3-åringarna hade besök av tandläkaren idag och drog ut tänder, nu ska jag jobba dom utan bett i en vecka. Jag som hade tänkt sitta upp på dom i slutet av veckan. Nu tänker jag nog avvakta, bett känns som en nödvändig detalj :-))
 
 
Måndagsmotivationen var på topp och dagen har gått i ett. Vi har Peter Eriksson här en dag i veckan, för träning och ridhjälp. Jag började rida fram för att få hjälp, sedan red Peter och avslutningsvis fick jag sitta upp och känna hur det ska kännas. Otroligt lärorikt och nyttigt för mig. Även bra att ha någon att bolla upplägg med och få kloka råd. 
 
Tintin fick börja. Skrittade fram, sedan började jag jogga och galoppera helt utan krav för att få igång den stora kroppen och bakbenen. (Jag rider gärna ut innan jag går in i ridhuset men idag det var storm.) Började sedan flytta ut bakdelen och ställa höger i vänster varv och vice versa i höger varv. Lirkande händer och en supportande skänkel som flyttade åt sidan och framåt. Vi gick sedan över i galopp, först fokus på att rida framåt med stora steg och sedan mera samling. Efter det rullade jag över bom-sockerbit-bom i alla gångarter med olika delar att fokusera på. 
 
Jocke var näst på tur. Vi började med att be om en alert och kvick häst, till en början satt jag löst mellan bocksprången men gensvaret blev lysande och efter en stunds konsekvent jobb hade vi en lyhörd häst. Jag fick även hjälp med hur jag ska tänka för att inte få honom för öppen i formen och hur jag ska rida till den önskade formen. Gjorde bommarna på honom också men ett lättare upplägg, super för bakbenen som jag lätt tycker är svårt att få med.
 
Kortfattat; Jag hålla lite mer struktur och ordning i ridningen. Disciplinen är ute på villovägar jag jag skarvar lätt även om baktanken är bra men vägarna och grunderna får inte tappas bort på vägen. När jag slarvade med distansen mot en bom sa Peter, "Det där är fyra fel Vendela", skärpning med noggrannheten. Annars känner jag mig faktiskt nöjd. Jag har suttit på hästarna i drygt en vecka och jag känner redan att jag börjar få hyfsat snurr på allt. Superkul! Jag som var nervös över att jag inte alls skulle kunna rida ensam. Nu har jag dessutom en hel hög nycklar att använda mig utav och finslipa allt inför nästa vecka. Längtar tills 3-åringarna får vara med och skutta! Några veckor kvar. 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: