vendelaasplund.blo.gg -

19:03:00 |

Ponnyägare och ponnystuterin


VARDAGSLIVET

 
Fantastiska Fireblade som hemskt nog gått bort.
 
 
Älskade Aslan I och Coulti Lucas som stod hos mig under 2016 samt början av 2017. 
 
 
Idag satt jag upp på Gullis för första gången och det gick toppen! Aningen laddad men det har jag full förståelse för. Han är som sagt inte mycket riden och endast varit hos mig i dryga veckan. Idag var det dock för första gången han var aningen hingstig och gnäggade åt stona när dom var i ridhuset. Inte okej alls lille kompis. Jag hoppas att det bara var en engångsföreteelse och att det inte händer igen. Disciplinen behöver vara på topp. Det är väldigt viktigt att hästarna som ska stå hos mig nu är lugna och milda i temperamentet därför har jag valt att tacka nej till hästar som jag upplevt för stökiga. Specielllt när jag inte är baserad på en egen anläggning vill jag inte orsaka problem.
 
Hur som helst. Jag tycker det är bra att jag i vissa fall kan vara en tillgång för ponnyägare etc som vill ha ponnyer inridna/tävlade/utbildade utan möjlighet att göra det själv. Det har visat sig vara ett vinnande koncept. Det börjar bli ett större antal ponnyer genom åren och det tycker jag är jättekul! Speciellt nu när jag har ett antal storhästar att rida om dagarna är jag inte i samma behov att ha en egen och tar mer än gärna emot ponnyer genom olika konstellationer. 
 
Tidigare har jag oftast fått olika förfrågningar om att ta diverse ponnyer men inför det här året letade jag efter ett mer långsiktigt samarbete, gärna tillsammans med ett stuteri. Så jag bestämde mig för att fråga dom två familjerna som haft just Welshponnyer hos mig genom åren. Jag fick varma rekommendationer om ponnyerna från Stings samt Lillemons Stuteri som jag kontaktade och presenterade mig för. Tacksamt nog slutade det med en Stingsponny som både ägs och är uppfödd hos Lillemons. Det skulle vara jätteroligt med ett framgångsrikt samarbete som gynnar ponnyaveln. Nu ska jag jobba hårt och göra allt jag kan för ett lyckat år! Vilka möjligheter jag fått!
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika

Vad hände med Fireblade? Kram

2018-01-25 @ 20:17:30
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: