vendelaasplund.blo.gg -

21:14:01 |

Julafton varje dag


VARDAGSLIVET

 
Jag var klantig nog att träna två hästar utan handskar och fick stora sår som vägrat läka, nu får jag tvinga mig själv att rida med tyglarna placerade utmed fingerspetsarna. Jag tänker att min hand bör bli mycket mjukare nu, eftersom jag inte får någon form av "styrka" i mitt grepp och inte kan "ta tag", på samma sätt. Väldigt bra träning för mig som annars lätt får en stum och stark hand, speciellt höger. Det kanske är ett vinnande koncept att ta av handskarna och skapa medel som i sin tur tvingar mig själv till bättre ridning, haha. Vad som än bidrar till framsteg liksom :-)
 
Jag och Gullis har sakta börjat smyga igång träningen och han förvånar mig varje dag med sin lugna och trygga personlighet i kombination med ett fantastiskt steg. Han har tidigare haft en skada i ett framknä, därför tar vi det extra lugnt nu när han sja vänjas vid träning. Jag jobbar varvar jobb från marken med lättare ridning och även löshoppning. Jag vill se honom mycket från marken för att alltid ligga steget före eventuella negativa förändringar. 
 
 
 
Unghästarna är alltid på myshumör, varje gång jag går ut på lösdriften kommer dom i samlad skara och ska gosa. Semi-Shine (till vänster) hoppade ambitiöst nog ut ur hagen igår kväll, som tur var gick det bra och hon fångades lyckligtvis in på bilvägen. Jag tyckte det lovade gott för en framtida topphäst, ingen i stallet höll med mig ;-) Föredrar dock att dom håller sig innanför staketen, det känns säkrast så, hoppa kan vi göra i framtiden ändå. 
 
 
Igår provade jag ett nytt träns på Tintin, jag har sett Dyon The Difference tränsen en hel del men aldrig använt själv. Jag märkte ingen revolutionerande skillnad men snäppet mjukare blev han, å andra sidan sker det framsteg på daglig bas men jag tror att vi provar tränset ett tag till och ser vad vi tycker. Det är så himla kul att jag hittat fler nycklar att jobba med för att nå lösgjordheten. Att varva lösgörande arbete med bommar i ridhuset och uteritter upp och ner för backar har gett fina resultat. Älskar att jag verkligen kan jobba honom i skogen bara jag är påhittig nog, sunt!
 
Min vardag känns verkligen som julafton varje dag, ibland har jag svårt att sova på nätterna enbart för att jag längtar extremt mycket till dagen därpå, ett bra tecken på att jag trivs med mitt liv..? Det är alltid kul att gå ut till stallet på morgonen och det är alltid kul att jobba tillsammans med hästarna. Extra härligt är det att ha en blandad skara hästar att få utvecklas tillsammans med. Allt från 2,5 åringarna som ska ridas in till Tintin som lär mig något nytt varje dag.

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: