vendelaasplund.blo.gg -

23:13:09 |

En måndag med fokus på inridning


VARDAGSLIVET

 
Vill ta med mig alla hästarna hem :-))
 
 
Måndag igen och en ny vecka är igång. Jag startade min vecka med fullt fokus på inridning. En inspirerande och lärorik dag hos Eamon precis som sist. Jag slogs återigen av hur extremt lite jag kan och hur mycket jag har att lära. Så roligt!!! Idag fick jag jobba två hästar från marken, sitta på två och utöver det vara med vid sidan av när hästarna arbetades. Alltid lika intressant och givande. Privat clinic när det är som bäst. Jag är verkligen faschinerad över hur allting jag sliter med dagligen kan se så löjligt enkelt ut. Beundransvärt och imponerande minst sagt. Det är på tiden att jag blir bra på att rida in hästar och det här känns absolut som rätt väg att gå. 
 
Sist jag var på plats fick jag ta del av hela systemet under en dag väldigt allmänt. Idag fick jag lära mig mer om den avgörande tajmingen, specifika detaljer och mitt vikten av mitt eget kroppsspråk. Jag har börjat fokusera ännu mer på dom små detaljerna och ytterligare ett snäpp till efter idag. Småsaker som annars lätt flyter iväg för mig. Vikten av att flytta in inner bak i varje avsaktning och inte bara 'bromsa', att hela tiden vara vaksam på hästens öronspel både när jag sitter upp och av, att jag sitter av på exakt rätt punkt intill hästen - och det roligaste av allt är hur jag ska lära mig studsa upp på storhästarna utan pall och utan att besvära dom. 
 
Jag kan enkelt räkna upp tusen punkter till men ni förstår poängen. Helt plötsligt har jag tvingats lära mig att lägga enorm vikt vid exakt varje minimal del av arbetet tillsammans med unghästarna och det är väldigt, väldigt roligtEtt bra exempel på livets hårda skola i koncentration: Idag var jag ouppmärksam på en häst jag gick med i en hundradels sekund och vips blev den rädd och sprang rätt över mig, det misstaget gör jag inte om i första taget. Klantigt. Jag uppskattar verkligen att få se många olika individer oavsett sammanhang och bygga ett eget register med kunskap ur det. Alla jobbas i olika takt och utsträckning men med samma röda tråd som grund.

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: