vendelaasplund.blo.gg -

19:42:47 |

Måndag och en ny vecka är igång!


VARDAGSLIVET

 
 
 
Måndag och en ny vecka är igång! Jag sov jättedåligt inatt och vaknade med extrem huvudvärk. Men jag blev genast på bättre humör när jag kom ut till stallet trots att det var minusgrader och istid. Måndagar är alltid roliga eftersom det vankas träningar i stort sett hela dagen. Idag red jag tre hästar och är överlag rätt nöjd även om det finns mycket att jobba på från min sida. Tänk att det kan vara så himla svårt att rida. Sätta alla detaljer på plats och få snurr på det. 
 
Jag har tyckt att det har varit svårt att fokusera på rätt byggstenar när jag tränar tillsammans med Jocke. Jag har omedvetet lagt stor vikt vid lite "fel" saker och krävt lite väl mycket. Jag behöver sänka kraven rejält och koncentrera mig mer på övergångarna, formen samt vara lätt i handen och få ett fint gensvar. Men idag fick jag en bra känsla och nu vet jag mer konkret vad jag letar efter. Pica var mer vild än tam men duktig till och från. Det är inte lätt att vara 3-år och förväntas göra som man bli ombedd. Daylight var dagens stjärna precis som vanligt, tycker så mycket om henne!
 
 Under kvällen har jag varvat kompissamtal med letande av häst/ponny. Den som var planerad att komma hit har hagkompisar som snorar vilket leder till att dom inte kan lämna gården. Bra att dom respekterade det, uppskattar det väldigt mycket. Katastrofen hade varit ett faktum om vi fått någon form av förkylning på gården. Hur som helst, min boxplats ekar tom och jag är redan rastlös efter att Fille blev såld i lördags. Kvällarna blir lite väl långa och tråkiga. 

18:53:43 |

Livstecken


VARDAGSLIVET

 
Genomfrusen från topp till tå kröp jag ner i sängen framför Världscupen efter en lång och framförallt kall dag. Välbehövlig och härlig motivationsboost efter en utdragen vecka. Obeskrivligt kul med Henrik von Eckermann som segrare! Veckan som kommer bjuder på en hel del roliga händelser. Imorgon kommer Peter Eriksson hit för träningar och på onsdag åker jag troligtvis till Eamon. Förhoppningsvis får jag även hem en ny ponny under veckans gång. Håller tummarna!!! Det vore väldigt kul. Nu ska jag kvällsfodra och sedan sova innan ögonen går i kors. 

18:54:22 |

Fille är såld!


VARDAGSLIVET

 
Fille passade på att ta en smakbit av sin nya ägare ;-)
 
 
Fille är såld! Jag är så lycklig! Susanne (Lillemons Stuteri) som ägt henne var otroligt nöjd och skulle gladeligen rekommendera mig till alla hon känner. Jätteroligt! Det var en fantastisk familj här under lunchen och provred. Dom bestämde sig direkt och bästa Fille fick åka härifrån redan idag. Hon kommer lämpa sig fenomenalt som barnponny. 
 
För mig som överväger att driva någon form av egen verksamhet i framtiden är det guld värt att ha en bra ingång i ponnyvärlden. Jag tänker att antalet ponnyer som kommer och går hos mig är stort och det kan enkelt generera pengar som i sin tur kan dra runt ett företag och bekosta träningar/tävlingar etc för te.x en storhäst jag väljer att ha för min egen skull. Jag kommer alltid vilja jobba med hästar i någon form men troligtvis inte på heltid om några år. För att kunna kombinera ett 'vanligt' liv med ett antal hästar kommer jag behöva producera ekonomiska resurser som jag hoppas på att kunna skapa ur inridning/utbildning/försäljning av ponnyer. 
 
Jag tycker det är väldigt kul att rida ponny överlag och det har visat sig vara väldigt populärt att ha vuxna ryttare på ungponnyer. Win win för alla parter. Och det bästa av allt, nu har Fille betalat en bra del av min utbildning inom Marknadsföring. Att låta hästar generera pengar som investeras i utbildning är mitt bästa påhitt. Jag hade aldrig haft tålamod att göra tvärt om. Hästarna kommer alltid vara prio ett även om jag ibland inbillar mig något annat.