vendelaasplund.blo.gg -

18:36:00 |

Fredag


VARDAGSLIVET

 
Igår fick jag en välbehövlig påminnelse om bakbenen och det gav ett fint gensvar idag. Jag har himla lätt för att bli hemmablind och nöja mig vid ett resultat som inte alltid är vart det skulle kunna vara. Toppen att få hjälp från marken. 
 
 
Tre av hästarna jag jobbar med dagligen. Bruna ungston verkar vara ett vinnande koncept.
 
 
Imorgon planerar jag att gå upp innan jobbet och göra iordning Fille inför visning. Har en liten klump i magen över att hon ska behöva stå inne under dagen och inte få gå ut i hagen. Men jag kan inte klona mig och vill inte heller vara ledig. Alltså blev det den enda lösningen. Jag får ge henne extra många morötter och pussar så kanske hon förlåter mig. När hon kom till mig för drygt två veckor sedan var hon endast inriden, kul med kvick utveckling!
 
Ikväll ska jag bänka mig framför sändningarna från Göteborg Horse Show och samla inspiration. Mina fredagar har blivit extremt långtråkiga sedan jag bestämde mig för att läsa Marknadsföringskursen på Berghs (på distans). Just nu sitter jag och knaprar på en torr vegetarisk lasagne bestående av tonfisk, en pastaskiva, tomatsås och lite bönor, haha så tragiskt. Minns när fredagar bestod av bubbel och dansgolv inte ett intensivt sparande mot en härlig faktura på 23.000. Hoppas Fille blir såld imorgon :-))) Det här hästlivet ger mig allt utom bra ekonomi. 

18:16:00 |

Trött tisdag


VARDAGSLIVET

 
Jag har gett Jocke ett par lugnare dagar och det verkar ha lönat sig. Idag jobbade vi lite lätt med övergångar. Jag försöker vara ännu mer konsekvent med min sits. Stadigare händer är på önskelistan, stadiga utan att bli stumma. När jag rider jocke blir det extra tydligt vilka brister min sits har. Min balans har dock visat sig vara bättre än jag trodde, ibland kan jag nästan känna bakhovarna i nacken när han far omkring men än sålänge sitter jag kvar ;-)
 
 
Vi håller på att separera Pelle från sin mamma och jag satt barnvakt (är livrädd att han fastnar med fötterna mellan gallren), passade på att fundera över 1; om jag skulle kunna tänka mig att bo i Västerås igen i framtiden samt 2; varför jag så extremt bestämt mig för att aldrig äga mina egna hästar. Jag kan rabbla upp hundra anledningar till varför inte men men tanken av att ha en egen häst är lockande. Jag kan sakna älska ett djur på det där hejdlösa viset men påminner mig snabbt om konsekvenserna av skador och hoppar ur den optimistiska bubblan. 
 
 
Det har varit en ovanligt lugn tisdag idag. Jag har ridit tre hästar, gjort stall, friserat manar och pysslat med sånt som inte hinna med i vanliga fall. Normalt gillar jag inte dagarna när vi bara "betar av tid", men eftersom jag inte är ledig längre är det säkerligen nyttigt att få varva ner emellanåt. Överlag har jag inte känt mig på topp idag. Jag har varit stressad och orolig över saker jag inte kunnat påverka men som nu löst sig bra. Såna jobbiga och energikrävande känslor som skaver exakt hela tiden. Är jävligt trött på snön också, vill inte se en till snöflinga i hela mitt liv.
 
Hur som helst. Jag är inte bara trött idag, jag fick nämligen ett roligt samtal under förmiddagen; På lördag ska jag visa Fille för kunder, håller tummarna för att det går bra! Hon är en genomsnäll ponny som kommer göra ett litet barn lyckligt. Överlag märker jag mer och mer hur jag tar med mig Eamons tankesätt kring hästarna in i min vardag. Väldigt intressant hur små medel gör stor skillnad och det är otroligt kul att se förändringen i hästarna. Nu ska jag äta glass till kvällsmat och ventilera livet över kompissnack och kvällsfordra innan ögonen går i kors tusen gånger om.

23:13:09 |

En måndag med fokus på inridning


VARDAGSLIVET

 
Vill ta med mig alla hästarna hem :-))
 
 
Måndag igen och en ny vecka är igång. Jag startade min vecka med fullt fokus på inridning. En inspirerande och lärorik dag hos Eamon precis som sist. Jag slogs återigen av hur extremt lite jag kan och hur mycket jag har att lära. Så roligt!!! Idag fick jag jobba två hästar från marken, sitta på två och utöver det vara med vid sidan av när hästarna arbetades. Alltid lika intressant och givande. Privat clinic när det är som bäst. Jag är verkligen faschinerad över hur allting jag sliter med dagligen kan se så löjligt enkelt ut. Beundransvärt och imponerande minst sagt. Det är på tiden att jag blir bra på att rida in hästar och det här känns absolut som rätt väg att gå. 
 
Sist jag var på plats fick jag ta del av hela systemet under en dag väldigt allmänt. Idag fick jag lära mig mer om den avgörande tajmingen, specifika detaljer och mitt vikten av mitt eget kroppsspråk. Jag har börjat fokusera ännu mer på dom små detaljerna och ytterligare ett snäpp till efter idag. Småsaker som annars lätt flyter iväg för mig. Vikten av att flytta in inner bak i varje avsaktning och inte bara 'bromsa', att hela tiden vara vaksam på hästens öronspel både när jag sitter upp och av, att jag sitter av på exakt rätt punkt intill hästen - och det roligaste av allt är hur jag ska lära mig studsa upp på storhästarna utan pall och utan att besvära dom. 
 
Jag kan enkelt räkna upp tusen punkter till men ni förstår poängen. Helt plötsligt har jag tvingats lära mig att lägga enorm vikt vid exakt varje minimal del av arbetet tillsammans med unghästarna och det är väldigt, väldigt roligtEtt bra exempel på livets hårda skola i koncentration: Idag var jag ouppmärksam på en häst jag gick med i en hundradels sekund och vips blev den rädd och sprang rätt över mig, det misstaget gör jag inte om i första taget. Klantigt. Jag uppskattar verkligen att få se många olika individer oavsett sammanhang och bygga ett eget register med kunskap ur det. Alla jobbas i olika takt och utsträckning men med samma röda tråd som grund.