vendelaasplund.blo.gg -

20:51:50 |

2018-08-07


VARDAGSLIVET

 
Idag besökte jag ridskolan där jag mer eller mindre har växt upp. Hela vägen från att ramla av på vilda shettisar som inte gick att styra till att rida in min första häst alldeles själv. Det var som att spola tillbaka tiden och vara tretton år igen. Samma busiga ponnyer med ostyriga manar, gröna fält och terränghinder så långt ögat når. Det inbitna intresset växte sig sakta fram och verkar förbli varaktigt.  
 
Det är inte mycket som förändrats i praktiken. Spelplanen har justerats men reglerna är snarlika. Jag lever samma liv med i en ny version. Ett litet stall i Surahammar och en oinriden Connemara med fluffig päls har ersätts av Hoppcentrum i Falkenberg och toppstammade unghästar. Jag äger fortfarande inga hästar själv. Jag har har fortfarande ingen häst att tävla. Och jag älskar fortfarande hästar lika mycket, om inte mer. 
 
Imorgon är äntligen ledigheten slut. Klappat och klart. Semester i all ära, men ge mig vardag och hästar nu. Min hjärna kokar över och kroppen är redo att springa tre varv runt jorden. Igår spenderade jag dagen tillsammans med min lillebror på Leos Lekland, under lunchen tröttnade han snabbt på det eviga pratet om hästar/filmvisning av hästar/mail om hästar/framtidsplaner om hästar och knyckte snabbt min mobil och sprang kvickt iväg och jag fick vackert kuta efter och njuta av rollen som barnvakt för en dag. Måttligt intresserade familjemedlemmar som påminner om ett vanligt liv.
 
Det finns en värld utanför hästbubblan.
Jag vill bara inte vara en del av den. Inte riktigt än.
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: