vendelaasplund.blo.gg -

18:29:26 |

2018-08-19


VARDAGSLIVET

 
 
"the beauty of perfection takes time"
 
En ledig helg går mot sitt slut. Jag passade på att åka ner till Stall Heed i Malmö fredags kväll och hem vid lunchtid idag. Alltid lika kul att hälsa på. Motivationen är på topp efter två dagar på tävling och nu längtar jag efter att få fortsätta jobba med unghästarna imorgon. Imorgon anländer det en häst från Stockholm och på onsdag en hela vägen från Luleå. En plutt e. Coupe de Coeur och en snäppet äldre e. Nintender. Spännande vecka på ingång!!

Ledig helg i all ära men att få komma hem idag och göra iordning boxarna till dom nya hästarna med vetskapen om att det är måndag imorgon slår all ledighet i världen. Jag älskar vardagarna. Desto snabbare helgerna går. Håller tummarna att det här gänget stannar kvar hos mig åtminstone ett tag. När det är som roligast har hästarna en tendens att bli sålda. 
 
Hur som; Klackar på. Mata hästar. Sen ska vi till Pinchos på söndagsmiddag. 

21:19:00 |

2018-08-15


VARDAGSLIVET

 
Väldigt bra dag rakt igenom. Det har gått bra att rida och allting har flytit på utan konstigheter. Just nu rider jag många små dressyrhästar. Det är häftigt att känna hur mjuka och atletiska de är i kroppen redan i unga år. Jag har även blivit lite insatt i dressyrstammade hästar, Sir Oldenburg och Zuidenwind kommer ofta på tal. Även om det fortfarande är grekiska för mig tycker jag det är kul att ha lite koll. Idag provade jag även att sitta upp på en treåring utan sadelgjord, blev verkligen förvånad över hur smidigt det gick och då tänkte jag; provar rida i ridhuset också. Good luck have fun. Men det gick galant. Räknas det som ett godkänt balanstest..? 
 
Idag fick jag också två besked. Ett negativt; treåringen jag gärna velat ha nu kommer senare i år istället. Suck. Jag som sett fram emot det så mycket. Håller tummarna för att allting löser sig smidigt och fram tills dess står en box tom och skapar nya möjligheter för framtiden. Och ett positivt; på måndag anländer troligtvis en ny häst till mig för att stanna under en längre period. Jag vågar inte tro på det fören hästen står i stallet. Men tänk om. När jag såg den skutta över 140 ville jag skrika av lycka. Det är för bra för att vara sant. Otroligt fin. 
 
Jag äger ingen häst själv vilket alltid skapar en lycka, som endast är till låns. Missförstå mig rätt, jag njuter av varje sekund men är väl medveten om att det snabbt kan få ett slut. Jag kan planera för kommande dag, i bästa fall vecka och kanske månad. Men oftast inte mer än så. Det har alltid varit en ren och skär lyx att få jobba tillsammans med samtliga hästar genom åren och jag är evigt tacksam. Men som sagt, hästarna är till låns och ofta är tanken att jag ska rida dom innan en annan ryttare tar över tyglarna och fortsätter resan. Jag jobbar dagligen för att bli vassare och tids nog få behålla en av många unghästar upp i årgångarna. 
 
Hur som helst. I helgen har jag planerat ett besök i Skåne.
Alternativt vara hemma, rida och följa med till Kungsbacka på tävling. 
 
 

22:38:00 |

2018-08-13


VARDAGSLIVET

 
En ny vecka är i rullning. Den här dagen har genomsyrats av bra besked och fina hästar. Lite nyp mig i armen-varning. Och det bästa av allt; nu är det ynka sexton dagar kvar tills att jag får hem en väldigt fin unghäst som ska ridas in. Vilket betyder att jag har sexton dagar på mig att lära mig rida. Hah. Den som väntar på något gott..
 
Idag satt jag upp på Lilla Dressyrhästen med en förvånansvärt fin känsla. Det är väldigt härligt att bli positivt överraskad. Jag tycker om henne. Det är en rar liten häst med ett otroligt sött uttryck. Jag har som sagt ridit henne en del förut när hon stod i stallet tidigare i våras. Den här gången är hon tillbaka men i "mitt stall".  Jag blev glad över att hennes ägare ville att jag skulle rida igen. Ett kvitto på bra jobb. 
 
Nu verkar även hösten vara på väg och jag planerar redan inför vintern. I år ska jag köpa en riktigt varm och framförallt lång vinterjacka att ha i stallet. Funderar på någon av följande från Equiline; 1 eller 2. Förra året fick jag stora köldskador på benen som försvann lagom till sommaren. Antar att alla som jobbar i stall och är ute i kylan mycket får det..? Jag minns att större delen av vinterhalvåret var extremt kallt och i år räknar jag med att det blir ännu kallare med tanke på att vi bor näst intill havet. Dags att ladda upp inför istid.