vendelaasplund.blo.gg -

23:13:00 |

En helg i Falkenberg


VARDAGSLIVET

 
Igår skulle jag släppa ut en häst, fastnar i leran med ena skon och det slutar med att jag får ta av dom och gå ut ur hagen i strumpor. Jättekul verkligen. Var skitglad efteråt :-) Fick gå till spolspiltan och skölja av hela mig. Råkade se mig själv i spegeln under eftermiddagen och tänkte typ ”Skärmen på hjälmen skapar en skugga under ögonen”, men icke, det var mitt gråbleka ansikte med extremt mörka och ohärliga påsar under ögonen. Kan ju ha viss förståelse för påsar under ögonen när jag börjar mornarna med att krypa genom leran
 
 
Igår när jag stod och fyllde vatten till mina hästar (Som lever utomhus om nätterna haha. Fortfarande så jävla sjukt.) redo för vinkväll i min fluffigaste pälsjacka skrattade Fanny åt mig. Jag menade på att jag måste gripa tag i det sista av min personlighet som innefattar feminina plagg, en kärlek till bubbel och outhärdlig saknad av Stockholm. Jag kan inte bli för knäpp av det här hästlivet. Det räcker med att det är privisoriskt deluxe just nu. 
 
 
Älsklings-Louie verkar ha coolat ner en aning. I fredags jobbade jag väldigt enkelt från marken i bara grimma med kedja över nosen, fyra steg framåt - fyra bakåt. Igår la jag in framdelsvändningarna och flexövningarna. Det blev ett fint gensvar och han både skummade i munnen och tuggade fint på bettet. Idag provade jag att använda en ytterinspänning och lina genom bettet till gjorden, väldigt avslappnad och lugn. Det är fantastiskt att se vilken bra effekt det här systemet har på honom. Jag har trots allt sett honom en del, både det positiva och det negativa. 
 
 
Även Serendipity gör framsteg. Jag är väldigt glad över att jag valde att ta emot henne, det kommer bli en kul utmaning att jobba med tillsammans med Eamon. Det är ingen häst jag vanligtvis hade valt. Jag gillar dom små och kvicka. Viktigast av allt att dom är små. Skämt å sido. Jobbade med fyra steg fram - fyra bak i torsdags och igår med flex och framdelsvändningarna. Idag spände jag in henne med en ytter och linan genom bettet till gjorden. Det gick över förväntan men jag ser fram emot att få hjälp med mina hästar på måndag. Hon påminner en del om två skimmlar jag jobbat här, bra att ha den rutinen i bagaget nu när jag kan plocka fram knepen vid behov. Lär mig så mycket hela tiden.
 
 
Två veckor har passerat. Två veckor kvar. Jag har börjar prata med en märklig version göteborgska med en släng av engelska uttryck och udda ordval. Jag har fått in viss snits när det kommer till att jobba hästar från marken, rider snäppet bättre och framförallt förstår jag mig på allt kring hästarna på en ny nivå. Jag har blivit proffs på att leva temporärt och inte ha kris över ett icke-existerande hem. En stor aspekt i det är säkerligen att jag verkligen älskar varenda sekund av dagarna här. Det är liksom värt det. Till hundratusen procent. Liksom; jag tjänar inga pengar, släppt ut hästarna i varsin hage, bor i en stuga utan vatten och varenda cell i min kropp skriker av lycka. 

En sak är säker; Min efterlängtade semester i sommar lär inte bli av. Jag planerar redan att åka tillbaka till Falkenberg den veckan/veckorna, jobba unghästar och träna för Eamon. Det här är året av ekonomiska och tidsmässiga investeringar i karriär och ridsport. Det kanske är lika bra att stänga ner alla sparkonton för det finns i vilket fall inga pengar på dom. Livet. Att ha två hästar här att ger facit i hand på att det går framåt och att jag utvecklas vilket bara sporrar mig ännu mer. Jag är faktiskt uppriktigt chockad över att jag lyckats jobba dom väldigt bra helt själv under tre dagar. Vi håller varandra i handen och lever i det temporära kaoset tillsammans. Jag springer upp på natten 03:00 och ger dom mer hö och i sin tur briljerar dom i sin egen takt och skapar självförtroende hos mig. 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: