vendelaasplund.blo.gg -

20:40:00 |

2018-04-13


VARDAGSLIVET

 
Min syn på hästen som individ har verkligen förändras under den senaste tiden, men framförallt efter idag när jag fått chansen att jobba 'mina' hästar tillsammans med Anna. Jag fick med mig flertalet kloka råd och mängder av nya insikter. Vi diskuterade kring hur lätt det är att bli påverkad av en negativ stämning i sporten, hur jag kan lära av varje häst och vikten av att placera sig i rätt forum samt att alltid hålla hög standard för bästa möjliga utveckling.  
 
Efter idag ser jag på Louie med andra ögon och jobbar med en mer varsam inställning. Vi konstaterade att det är en svår häst som kommer lära mig enormt mycket om jag är ödmjuk nog att vilja lära mig hur han fungerar. Han är utan tvekan den mest fantastiska häst jag någonsin stött på och det sättet han uppfostrar mig in i en ny filosofi genom att bara vara sig själv. Det är enastående. Det är svårt att sätta ord på men jag behöver honom och han behöver mig. 
 
Jag ska leta efter en ärlig framåtbjudning och be om att allt jobb skall ske medvetet på styrka, inte adrenalin eller explosivitet. Magmusklerna ska spännas, bakbenen trampa in, manken kommer upp och nosen fram. Svårt i praktiken men igår lyckades jag få rätt känsla när jag red konsekvent med noggran tajming. Häftigt att känna hur balanserad han blev. Jag vet vad jag letar efter uppsuttet och nu har jag även värdefulla verktyg att använda för att hitta den känslan från marken. Det var fint att känna hur han var genuint med mig. Jag är så tacksam över att få ha honom tillbaka. 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: