vendelaasplund.blo.gg -

18:27:00 |

2018-04-19


VARDAGSLIVET

 
Båda hästarna har gått minst sagt intensivt under två veckors tid det har belönat sig fint. Louie har gått som en stjärna hela veckan. Jag hoppas att den känslan håller i sig, då planerar jag att han ska få tävlingsdebutera nästa vecka. Även Serendipity sköter sig fint, igår tog hon ett första litet språng med mig på ryggen och jag var lyckligast i världen. 
 
 
...Och vips var fyra veckor förbi. Imorgon är det sista dagen för mig och hästarna hos Eamon, väldigt tråkigt att åka härifrån men samtidigt spännande att komma till nya träningsmöjligheter i Skåne. Jag har börjat packa lite smått, mockat ur hagar och påbörjat ett tvättrace medan jag försökt komma på en lösning för att jag ska kunna fortsätta spendera tid här. Den bästa hittills: Det tar drygt tre timmar till Falkenberg med tåg från Sjöbo = sex timmars pluggtid om jag är strukturerad = mer tid över till hästarna när jag väl är hemma. En dag i veckan bör det gå att få ihop. Jag får väl bara se till att lösa det. Det har ju alltid gått förut. Stressa inte men stressa ändå. Ledighet och en stadig ekonomi är utom all relevans i dagsläget. Jäkligt lågprioriterat åtminstone. Hästar och livet när det är som bäst. 
 
Den senaste veckan har kretsat kring marknadsföringsbregrepp och konsten i att försöka få lite snurr på utbildningen av unghästar. Med andra ord består mitt liv kort och gott av känslan; jag har ingen aning om vad jag håller på med. Även om jag tycker det är fantastiskt roligt att läsa marknadsföringen kan jag inte låta bli att gilla tanken på hur mycket bättre jag lär mig i praktiken. Jag är betydligt mycket vassare i mitt tänk och kvickare på att lära när jag jobbar praktiskt än läser teoretiskt. För min del är det utmanande att studera, det är ingen väg jag normalt väljer att går men nu är jag fast beslutsam att göra den här perioden mer än väl och sätta punkt med höga betyg. Missförstå mig rätt, analysera geniala PR-trick och demografiska segmenteringar i all ära, men unghästar på heltid är snäppet roligare. 

22:12:00 |

2018-04-16


VARDAGSLIVET

 
Lille Dippie blev glad när jag berättade att hon ska få hänga med mig till Skåne ♥
 
 
Hästarna fick gå utan täcke både över dagen och under natten tills imorgon åtminstone. Vi har det extremt kvavt i luften och Louie var genomsvettig när jag plockade av hans täcke under lunchen. Nu är våren här!!
 
 
I söndags avslutade vi passet med att rida vi till havet och galopperade längs stranden. Först bommar sen bad, ett vinnande koncept kanske? Hur härligt som helst i vilket fall. Jag var lite chockad över att han knatade både dit, hem och framförallt ner i vattnet utan större problem. Vilken liten stjärna han är och numera väldigt tam. 
 
 
Släpar vatten som en galning till hagarna och Louie välter mestadels ut det :-)) 
 
 
Och i söndags fick Louie nya skor, redo för en sista träningsvecka!!
 
 
Måndag igen och sista veckan i Falkenberg är i rullning. Även om det känns fruktansvärt tråkigt att åka härifrån längtar jag till Skåne. Jag längtar efter att få städa ur sista delen av mitt temporära och extremt provisoriska liv. Inte för att jag vill flytta härifrån, utan mer att jag längtar efter att inte behöva leva i känslan av att vara mitt emellan två punkter. Mina prylar fyller en resväska, hästarnas utrustning i två Krafft-kassar och ett litet rum av kaos som signalerar ett tillfälligt stopp. Jag kommer försöka vara kvar hos Eamon som elev en dag per vecka, alternativt tre dagar per månad i följd. Vad som passar bäst återstår att se. Mina hästägare är gulliga och kör mig samt båda hästarna (Gårdagens absolut bästa nyhet: jag kommer att ta med mig både Serendipity och Louie) till Sjöbo i helgen. Så tacksamt.
 
Hästarna har gått kanon idag, härligt då känslan i helgen kändes mindre bra. Calubet har hoppat idag, väldigt avspänt och med en fin känsla på hinder. Jag lyckas rida honom balanserad och i en bra form mestadels av tiden. Himla kul! Jag ska längre fram i sadeln, släppa ner med knäna och variera mellan växel ett och två. Då är allt på sin plats. Serendipity gjorde jag själv på marken med ett okej resultat, hoppade upp och red i alla gångarter med en okej känsla. Valde att sitta av för att ta igenom ytterligare ett snäpp till från marken innan jag avslutade uppsuttet. Blir hon vild vänder jag in på en framdelsvändning åt höger för att sätta energin i arbete. Toppenkänsla idag för henne också! Ser fram emot att få fortsätta rida henne framöver. Utöver 'mina' två har jag jobbat en drös unghästar i stallet, alltid lika kul.
 
Nu ska jag skriva på min inlämning resten av kvällen. Andas in, andas ut. 
 
 

20:40:00 |

2018-04-13


VARDAGSLIVET

 
Min syn på hästen som individ har verkligen förändras under den senaste tiden, men framförallt efter idag när jag fått chansen att jobba 'mina' hästar tillsammans med Anna. Jag fick med mig flertalet kloka råd och mängder av nya insikter. Vi diskuterade kring hur lätt det är att bli påverkad av en negativ stämning i sporten, hur jag kan lära av varje häst och vikten av att placera sig i rätt forum samt att alltid hålla hög standard för bästa möjliga utveckling.  
 
Efter idag ser jag på Louie med andra ögon och jobbar med en mer varsam inställning. Vi konstaterade att det är en svår häst som kommer lära mig enormt mycket om jag är ödmjuk nog att vilja lära mig hur han fungerar. Han är utan tvekan den mest fantastiska häst jag någonsin stött på och det sättet han uppfostrar mig in i en ny filosofi genom att bara vara sig själv. Det är enastående. Det är svårt att sätta ord på men jag behöver honom och han behöver mig. 
 
Jag ska leta efter en ärlig framåtbjudning och be om att allt jobb skall ske medvetet på styrka, inte adrenalin eller explosivitet. Magmusklerna ska spännas, bakbenen trampa in, manken kommer upp och nosen fram. Svårt i praktiken men igår lyckades jag få rätt känsla när jag red konsekvent med noggran tajming. Häftigt att känna hur balanserad han blev. Jag vet vad jag letar efter uppsuttet och nu har jag även värdefulla verktyg att använda för att hitta den känslan från marken. Det var fint att känna hur han var genuint med mig. Jag är så tacksam över att få ha honom tillbaka.