vendelaasplund.blo.gg -

21:54:00 |

Välkommen hem till mig Luxette


HÄSTAR

Igår anlände min nya häst Luxette, ett sto född 2008 e. Lux Z, otroligt fin häst! Tränade henne igår under kvällen för Linda med en toppenkänsla. Vi började med att fila på galoppombytena med hjälp av olika övningar och avslutade med att ta några språng. Gillar henne oerhört mycket redan. Fantastiska lilla häst. Jag är så tacksam. 
 
Jag fick med mig tre nycklar för att slipa vidare på just bytenaÖver en sockerbit gick det fint utan konstigheter. Att byta ur en förvänd volt var snäppet knepigare, när vi la till en bom ut ur volten fick jag lite mer snurr på det hela. Men två lärorika knep. Den tredje övningen gillade jag bäst, det var då jag blev som mest medveten kring hur jag skulle rida för att få in tajmingen. Jag flyttade henne för skänkeln diagonalt i vardera varv i galopp, ett par steg in mot medellinjen gjorde jag en övergång till skritt medan jag fortsatte flytta henne för att sedan gå över i galopp igen och ut i motsatt varv. Avslutade med att skritta en tur runt terrängbanan i solnedgången. Skåne alltså. Det är magiskt. 
 
Jag nog på väg upp ur den avgrundsliknande motivationsdippen. Önskar mig inget annat än lite mentalt flyt nu. Nu ska jag åka mot Emporia, en klipptid väntar och åtminstone lite planerad höstshopping. Funderar på att kapa håret vid axlarna. Då får det plats under hjälmen och går snabbt att tvätta, heh. Om inte annat ska jag springa runt i affärer och spana efter allt fluffigt och glittrigt som kan tänkas piffa upp ruskiga och kalla dagar. Oktober har börjat strålande.

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: