vendelaasplund.blo.gg -

21:53:00 |

Popcornfredag och tidningsbesök


VARDAGSLIVET

 
Hektisk fredag. Under dagen hade vi besök av en tidning, väldigt kul men tiden försvann. Jag följde med ut med en häst som kallas Musse för att vara med på bilderna, spännande att se resultatet. Solen sken och det är alltid lika magiskt att fota på hösten. Hästarna hade spring i benen och hoppade glatt runt som små popcorn längs grusvägen. 
  
Hoppade en häst under eftermiddagen och var rätt missnöjd efteråt. Jag har ständigt känslan av att ”jag behöver rida på fart för att ta mig över”, om ni missförstår mig rätt..? Lite attackridning över det hela. När jag har bommar framför börjar jag kunna våga vänta utan att bli passiv, för då vet jag med säkerhet att “bommen löser situationen”. Förut hade jag stora problem med att jag bara backade av, handred och aldrig vågade rida på framåt. Nu har jag vips börjat lägga på en extra växel och ger hästarna miserabla förutsättningar genom att ständigt plocka bort språng istället för att våga vänta. Jag inbillar mig dock att det är en lättare ovana att träna bort? Åtminstone hoppas jag på det. Efter ett antal språng kunde jag ändå få till det hyfsat och se distanserna relativt bra även om jag egentligen vill lägga in ett till, som då alltid blir ett halvt. Hur jävla svårt ska det vara att sitta still och vänta!? Puh, orutin orutin.  
 
Lilla Laban3-åringen som står hos mig för inridning fick vara med och leka idag på en hoppträning. Dock bara på sidan av men snart ska han få börja skutta lite smått. Han gör fantastiska framsteg varje dag och jag är så stolt över honom. Till en början kunde jag tycka att han var bakskygg och smått ”oförutsägbar” i vissa lägen där han lätt exploderade iväg. Nu är han lugn som en filbunke och blir mer trygg i ridningen för varje dag som går. Veckans guldstjärna. När jag kom tillbaka till stallet kastade jag in grejerna i sadelkammaren, struntade i att putsa och kvällsmockade i ilfart. Stackars hästar som fick mat en hel timme försent. Men dom verkade inte lida av det, bara Luxette som tog saken i egna händer. Härligt med självständiga hästar som har en problemlösande inställning ;-)
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: