vendelaasplund.blo.gg -

20:46:00 |

Att våga ställa krav


VARDAGSLIVET

 En sliten Luxette / Världens gladaste Laban / Musse, en häst som jag rider fram tills på söndag
 
Veckan rullar på och imorgon är det redan första november. Varvat stalljobb och träning och uteridning av hästar med en pizza-lunch och godisköp. Jag har även mailat på en 3-årig storhäst jag hoppas kunna få hem. Fått mersmak för unghästridning nu igen. Nu ska jag slå på en serie och kasta i mig lite kvällsmat innan ögonen går i kors.
 
Luxette briljerade idag men det kom inte gratis. Till en början red jag väldigt planlöst och slarvigt. Resultatet blev därefter: halvdant och meningslöst. Rätt åt mig liksom. Fick lite skäll (haha) och skärpte till mig. Jobbade över bommar i skritt, trav och galopp med övergångar och ryggningar emellan. Det viktigt att hålla henne kvick och alert för hjälperna. Blev relativt nöjd innan jag bad Linda sitta upp för att hjälpa mig att rida igenom henne ytterligare ett steg. En otroligt värdefull tillgång i både min och hästarnas träning. Efter det var hon magisk. Jag kommer aldrig mer nöja mig med det halvdana jag lyckas åstadkomma, nu har jag helt andra krav. Både på mig själv och Luxette.
 
Laban fick vara med på sitt livs första riktiga hoppträning idag. Fortfarande största delen som åskådare för att avdramatisera allt som han definierar som läskigt. Men jag travade över bommar och tog några små språng. Vi avslutade med att trava över bom-liten oxer-bom och be om en liten acceleration efter första bommen. För att klivet över det lilla hindret istället skulle bli ett språng. Jag var jättenöjd över honom idag. Lättad över att han i slutet av timmen laddat ur och inte exploderade fram i full fart utan tog kommandon och oväntade ljud med största lugn. Extra kul att han tog sina första riktiga språng och förstod direkt vad vi förväntade oss av honom. Lättlärd och känslig. 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: