vendelaasplund.blo.gg -

22:46:28 |

Måndag och tisdag


VARDAGSLIVET

 
Luxette fortsätter att briljera och göra mina träningspass till ett rent nöje. Jag lär mig enormt mycket på samtidigt som jag utvecklar henne med hjälp från marken. Igår jobbade vi med bommar och sockerbitar. Jag började med att rida på volt över den första bommen för att sedan succesivt lägga till resterande allt eftersom. Olika långt mellan bommarna för att träna mitt öga och elasticiteten i galoppsprången. När det blev kort gjorde jag halt och ryggade första gången, responsen blev galant och gången därpå var hon klockren. Att länga sprången och svara kvickt gjorde hon bra.
 
Sedan gick vi över på sockerbitar med samma röda tråd. Jäklar vad nöjd jag var. Vips var det lätt som en plätt att rida. Bärigheten i galoppen är på plats och jag börjar få snurr på hur jag ska rida an mot bommar och hinder. Tänk att något så enkelt kan vara så svårt. Det är en ständigt tilltrasslad reflektion som pågår i mitt huvud. Mycket att sätta i system och många ovanor att putta åt sidan. Flytta hit, rakställ där och allting ska ske på en millisekund. Tajmingen som inte sitter helt hundra än, heh. Men vad jag lär mig. Även om det går framåt i myrsteg blir jag snäppet vassare för varje dag som går. Och det bästa av allt: det finns ingen risk att jag får lulla runt och njuta av att min hästarna är fantastisk att rida, vi ska ständigt framåt och det snålas inte på kritiken. Precis så jag vill ha det. 
 
Idag var det helt okej, inte lika glad som igår. Lite halvdant pass, som jag tar på mig helt, om jag får vara petig..? Överlag var det bra men det var för många delar som inte var fläckfria för att jag ska känna mig helt nöjd. Vi fortsatte i samma spår som igår till en början med sockerbitar och bommar på volter för att sedan jobba vidare med korta banor. När jag ser filmerna i efterhand tycker jag att mycket kunde ha förbättrats. Jag rider lite väl passivt och oengagerat emellanåt. Men näst intill jämt vågade jag vänta på hinder istället för att börja lägga in extrasprång och jag blir bättre på att jobba henne emellan hindrena. För att summera: det går framåt men allt är skitsvårt. 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Ebba Carlström

Jag hade ett lite mindre bra pass igår men jag tar på mig det helt. Jag vet inte vad jag ska lägga all energin ponnyn har så jag lägger henne i skiten rent ut sagt på hinder. Men vi får träna för att bli bättre och ska prova det du skriver om här uppe. Känns som det skulle passa oss för att jag ska ha lite bättre koll och för att få henne att tänka istället för att springa, tack för tipsen :)

2017-11-07 @ 23:37:48
URL: http://ridingbyebba.blogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: