vendelaasplund.blo.gg -

22:24:00 |

Hej från ett regnigt Skåne.


VARDAGSLIVET

 
Sandro Girl 
 
 
Genonfrusen och dyngsur/ Världens sötaste fölis
 
 
Louie som fick byta box igår ner till stora stallet. Hejdå älskade introverta lilla hörna uppe i lilla stallet. 
 
 
Hej från ett regnigt Skåne. Alltså helvete vad jag är less på lera, regn och blåst. Puh. Inspirationen ligger kvar på botten och jag vill helst av allt bara klappa på mina hästar och skippa träningspassen. Hög tid för målsättningplanering och tankar inför 2018 för att peppa igång motivationen igen. Heja livet.
 
Inflik; Det kom några unghästar igår, varav ett föl som är helt bedårande. Jag är helt förälskad. Gullar med honom varje gång jag går förbi boxen. Jag har ju funderat flertalet gånger på att köpa ett föl/åring till mig själv. Tänk er; att investera i hästkärlek. En häst som bara innebär kärleklycka och glädje. Ingen form av vinst ur ekonomiska aspekter, prestaationer eller framgångskrav. Dröm dröm dröm. Tills den lilla luddbollen bryter benet i hagen eller behöver opereras för X antal tusen som inte finns i min plånbok. Där sprack den rosa bubblan och tur är väl det för jag ska aldrig äga några hästar. MEN tanken är bara för mysig - ett eget utvalt föl att älska hejdlöst och förvalta helt själv. 
 
Under kvällen åkte jag ut till Kävlinge för att rida Letoile och Sandro Girl. Ett roligt inslag i vardagen och alltid lärorikgt att sitta på olika hästar. Tacksamt. Det är något härligt med att inte ha ridhus ibland, trimma i regnet och känna hur fötterna fryser till is. Precis som när jag var liten och prompt skulle rida någon liten shettis i 25 minusgrader och snöstorm ;-) Nu ska kika efter en ny tävlingshjälm (vill ha en Samshield med roseguld) och sedan sova.

21:29:37 |

Lyckan i att leva i en sund stress


VARDAGSLIVET

 
Jag älskar att leva på högvarv, då mår jag som allra bäst. Men jag behöver kunna ta ett steg tillbaka och varva ner när det behövs. Det är stor skillnad att leva på sparlåga och att leva i en sund stress. Det är en fin linje mellan dom begreppen som aldrig får suddas ut. Men slutsatsen av det hela: Det är tydligt att dagarna som är fullspäckade från morgon till kväll ger mig mest energi, även då som jag presterar som bäst och är den bästa versionen av mig själv.
 
Imorse studsade jag upp ur sängen innan klockan ringde, klarvaken och full av energi. Lagade frukostgröt och körde sedan ut till Kävlinge. Red två hästar och longerade en. Åkte hem för att rida Louie, jobbade vidare på rakriktningen med hjälp av "fyrkants-vändningar". Jag var inte alls nöjd, men nu vet jag mer konkret hur jag ska tänka och vilka krav jag kan ställa på honom. Laban var näst på tur som skötte sig utmärkt. Jag kunde bänka mig på en pall och agera barnvakt. Det hade vi inte ens vågat hoppas på för dryga veckan sedan. Så roligt med tydliga framsteg! Fy, kommer sakna hela gänget så mycket. Bytte sedan ut mina leriga ridstövlar mot ett par klackar och tog tåget till Köpenhamn. 
 
Jag har utvecklats och förändrats mycket under årets gång, men det finns en punkt som gör mig genuint stolt. Kanske den viktigaste av allt? Jag har nämligen blivit en jävel på att vara ensam. Jag är allt jag behöver och det ska jag aldrig glömma bort oavsett vad livet levererar för motgångar. Punkt slut. Skönt att ha den vetskapen klar tidigt i livet. 
 

22:09:46 |

Julpynt och livslång semester


VARDAGSLIVET

 
 
Idag har jag varit på precis lika dåligt humör som igår. Så jävla ohärlig men min motivation ligger på en stark nolla i dagsläget. Jag kan ganska enkelt dra parareller mellan mitt dåliga humör och mina lugna dagar. Desto mer ledig jag är desto surare och tröttare blir jag. Tur att kommande vecka blir mer intensiv. 
 
Idag har vi julpyntat stallet och haft glögg-mys. Nu fattas bara snön och julkänslan som knappast lär komma till Skåne. Jag frossade i bullar och såg på medan stallet dekorerades i julpynt. Jag hade nämligen inte planerat att julpynta åt mina hästar, rätt säker på att dom skulle äta upp granriset på nolltid. Åtminstone rasera allt och leka med dekorationerna, om jag känner dom rätt ;-) En liten julklapp ska i vilket fall Louie får, eftersom jag ska tillbringa julafton här hemma. Undar vad han önskar sig..? Livslång semester, lång man och fri vilja kanske, haha. 
 
Imorgon planerar jag på att gå upp strax efter 06:00 för att köra ut till Kävlinge, jag ska rida ett antal av Louies och Luxettes ägares hästar i två veckor. Himla roligt! Efter det ska jag skynda mig hem och träna Louie och jobba Laban tillsammans med hans ägare (som förövrigt åker hem på lördag. Så tråkigt!) innan jag åker till Köpenhamn efter lunch. Vi ska strosa längs Ströget, kika i alla lyxiga butiker och bara njuta av julstämningen på Tivoli. En måndag fylld av hästar och storstadsliv. Kan det bli bättre..? Tror knappast det.