vendelaasplund.blo.gg -

21:45:00 |

"Du kommer ha så mycket hästar att du tillslut kräks på det"


HÄSTAR

 
Regnet smattrar mot rutorna och veckans första dag går mot sitt slut. Överlag har jag känt mig ganska tröttotillräcklig och ofräsch idag. Mindre charmig kombination, men dagsformen talar för sig själv. Mitt hår är slitet, hyn är dålig och ögonbrynen växer snart ihop. Jag brukar älska måndagar, men inte idag. Mysfrukosten och planeringstimmen försvann i farten och den icke existerande strukturen har varit på sin plats från morgon till kväll. Stressen över att aldrig bli helt klar gör sig påmind och sömnbristen kvarstår. "Du kommer rida sju dagar i veckan och ha så mycket hästar att du tillslut kräks på det", låter dom orden surra som bakgrundsljud när mitt glada humör tynar bort.

 

Hur som helst, hästarna har varit fenomenala idag och varenda en briljerade utifrån sina egna förutsättningar. Superkul! Dagligen påminner jag mig själv att varje steg är förberedande inför en större uppgift. Det är en bra sporre att tänka trippelbarr-få galoppsprång-räcke i en viktig klass, när noggrannheten kring halvhalter och övergångarna glöms bort. Ett nedslag kan vara avgörande för allt. Unghästkval, prispengar eller lyckan över en blågul rosett som pryder en liten ponnys träns för första gången. Ni förstår poängen.

 

Igår satte jag upp ytterligare ett skyhögt, otroligt orealistiskt mål, nämligen att jag vill starta 150 inom loppet av tre år. Jag tänker att det möjligtvis bidrar till att jag springer dom där milen, sover om nätterna, skippar bullar till lunch och tar tillvara på varje sekund i sadeln lite extra. Konstaterade att jag har två val, 1; vinna på lotto, 2; jobba aset av mig och rida jäkligt bra, alternativ nummer två är aningen mer realistiskt även om det är fruktansvärt långt bort även där. Men alltsom får mig att vilja pressa mig själv lite till och leverera ännu bättre på alla fronter är användbart. En vanlig dag i mitt liv som konstant missnöjd med en vilja som ständigt slår runt. Nu går ögonen i kors. Godnatt.