vendelaasplund.blo.gg -

21:40:00 |

Att lägga ett stort pussel


VARDAGSLIVET

 

Idag grät jag nästan när jag red. Jag kände mig fullkomligt jävla värdelös. En svacka utan dess like. Jag rider sämre, det gör jag verkligen. Vilket är frustrerande som tusan. Jag har gått från att rida flertalet mer utbildade hästar per dag till mer eller mindre bara rida grönare hästar. Vilket sakta men säkert väcker känslan av oduglighet till liv. 

 

Generellt snack nu. Jag tror att det är viktigt att påminna mig själv om att det faktiskt finns två val. Antingen väljer jag en äldre och mer rutinerad häst eller så gör jag arbetet med unghästen helt fantastiskt och förhoppningsvis står jag med en riktigt bra häst i framtiden. Väldigt konkret, det finns två vägar att gå och jag gör dagligen ett aktivt val som landar på unghäst med stor potential. Inte alltid det mest fördelaktiga beslutet men genomtänkt ur ett långsiktigt perspektiv. 

 

Det kommer ta tid, det kommer kanske kännas meningslöst stundtals och vetskapen om att min egen utveckling saktar ner kommer alltid finnas där. Även om jag dagligen blir vassare på unghäst känns det som att jag ständigt stampar på stället. Men det är som att lägga ett stort pussel, en dag faller allt på plats och poletten ramlar ner. En jättebra liknelse som jag alltid försöker ha i bakhuvudet när det känns extra motigt. Blir hästen bra kanske försäljning är aktuell, vilket bidrar till en ekonomisk boost i form av provision, om inte väntar spännande tävlingssäsonger.

  

 

Kortfattat och åter igen: det är värt det.