vendelaasplund.blo.gg -

20:32:00 |

Veckan som gått


VARDAGSLIVET

 
Alltså jag älskar Luxette, skrattar alltid så mycket åt hennes roliga uttryck. 
 
 
 En unghäst som kallas Kulan. Var visst en tjockis som liten. 
 
 
Veckan går mot sitt slut och jag har laddat upp inför myskväll. Vardagen har rullat på, ridit hästar i Kävlinge och tränat. En bra vecka med andra ord. Unghästarna raserade staketet idag till min stora lycka ↑, som tur var ville dom hellre äta lunch än att rymma. Tur i oturen. Imorgon ska jag få rida fler hästar än vanligt, längtar som ett litet barn. Lite sorgligt att jag faktiskt ska flytta härifrån snart. Puh. Men till något roligare; Jag har beställt en ny hjälm, en brun Miss Shield med detaljer i guld. Stilrent och snyggt! En generös julklapp till mig själv. Tackar tackar. 
 
I fredags åkte Laban hem, 3-åringen som kom hit för dryga två månader sedan med en rad svårigheter. En ponny med ett starkt flyktbeteende som lett till att inridningen tagit stopp. Problemenen utspelade sig som starkast vid uppsittning, då han reagerade blixtsnabbt genom att just flyNu har han åkt hem, inriden och inkopplad. Duktig som attans. Men det som jag är mest nöjd över är att hans ägare numera kan sitta upp och rida på honom utan de minsta problem eller rädsla. En fantastiskt lyckad inridning och ett väldigt fint avslut på det här året.
 
Så nu är det bara Louie kvar hos mig. Självklart är det tråkigt med få hästar men jag uppskattar samtidigt att kunna lägga mer tid på honom. Tacksamt att vara ensambarn få exakt all uppmärksamhet hela tiden ;-) Under veckans gång tog vi tio steg framåt. Rakriktningen blir ständigt bättre och i torsdags tog vi dom första små sprången sedan vilan. Jag upplevde honom bättre på många plan. Speciellt när han laddat ur lite. Mitt stora frågetecken kring honom har hela tiden vart munnen, det blir bättre och bättre men det skaver lite i mig att det inte känns perfekt. Jag får inte riktigt grepp om det. Givetvis är allt kollat och fläckfritt. Men bitarna faller inte riktigt på plats. Hackamore? Remontgrimma? Bett som inte ligger på lanorna? Klurar vidare och inser mer och mer hur lite jag kan om hästens mun. 
 
 

Kommentarer
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: