vendelaasplund.blo.gg -

21:32:00 |

Glansiga hästar, rekommendationsbrev och slutstation skänkeldöv


VARDAGSLIVET

 
Vaknade upp till Skåne-versionen av ett sagolikt vinterland ;-)
 
 
Hon är så gullig!!!! Skämmer bort henne till max men alltså... Hon är ju för söt.
 
 
En toppenvecka fylld av bra händelser går mot sitt slut. Igår fick jag höra att hästarna som kommer från mig alltid blänker och är ytterst välmående, otroligt roligt att höra! Jag blev så glad. Jag fick även ett superfint rekommendationsbrev från Caroline som äger 3-åringen jag hade under inridning. Uppskattade det verkligen.
 
Sally verkar trivas här hos mig. Under våra två första pass tillsammans la vi allt fokus på direkta reaktioner och vikten i att jag måste kunna rida passivt utan att energin försvinner. Jag har fruktansvärt svårt för att inte (omedvetet) driva i varje steg. Slutstationen för den ovanan blir en skänkeldöv häst, vilket jag absolut inte vill ha. Jag behöver lära mig att "åka häst" och ge en bestämd hjälp när energin tynar bort. Men jag tycker ändå att responsen från gårdagens pass var bra. Idag upplevde jag henne som gladare och framåtbjudningen smyger sig sakta fram.
 
Idag började vi stega framåt med två nya nycklar: Rakriktningen med hjälp av bakdelsvändingar och det något enklare att styra in på böjt spår för att sedan flytta ut stegvis utan att kompensera genom att "dra" i innertygeln. Inflik: Jag har alltid trott att jag kan rida hästarna runt innerskänkel, med facit i hand (efter min tid tillsammans med Luxette) = vetskapen om hur det ska kännas när hästen går runt innerskänkel, kan jag konstatera att jag lyckats med det tre-fyra gånger under en livstid. Skrattretande och motiverande på samma gång, strävan efter att utvecklas.
 

Kommentarer
Postat av: Tess

Så fina bilder! :)

2017-12-17 @ 21:42:10
URL: http://tesswaltenburg.blogg.se/
Namn:
VIP?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: